1 Filosofi

Kenapa Kemanusiaan Perlu Cryptocurrencies?

Yen sampeyan ngerti apa sing arep dibaca, sampeyan bakal ngerti sebabe babagan ruang lingkup lan akibat saka Gini pancen luwih revolusioner tinimbang Revolusi Amerika. Sing bisa katon ing tahap awal saka lelungan Gini, nanging Gini bisa nyebabake realistis marang manungsa ing skala global lan ing umur saben sejatine urip manungsa. Kita diurmati lan diilhami dadi bagian saka revolusi tentrem iki lan pangarep-arep kita bakal nggabungake kita.

Sawise nyebarake buku paling laris, Broken Capitalism: Iki Carane Kita Ndandani, kita ngasilake Buku Gini, sing nyedhiyakake panjelasan sing luwih jero babagan apa tegese Gini kanggo peradaban manungsa. Ana akeh panemu menarik sing bisa ditampa saka buku iki, nanging kanggo wong sing mung pengin ndeleng ringkesan Gini lan misi kita, terus maca.

Learning Step-by-Step. Gini minangka proyek jero. Kanggo ngurmati apa sebabe Gini dadi penting lan berharga kanggo ekonomi global kita, kebebasan politik kita, lan hak-hak asasi kita, kita perlu maneh sawetara prinsip dasar. Yen sampeyan pengin ngerti carane sampeyan bisa entuk manfaat saka ekosistem Gini, banjur cara sing paling efisien kanggo mangerteni kabeh sing perlu ngerti kanggo nggawe keputusan sing bener yaiku nonton pisanan Gini film, banjur tindakake aliran langkah-langkah ing kaca iki. Ayo diwiwiti.

Apa Nilai?

Minangka diterangake ing rinci luwih rinci ing buku kita, Broken Capitalism, "Nilai" nggambarake asas abstrak sing nyakup saben aspek manungsa. Aliran sing ana hubungane karo manungsa lan masyarakat nyebabake manungsa nggawe inovasi, mbangun teknologi sing apik, mbangun gedung pencakar langit sing paling dhuwur, lan nemu rasa cinta sing paling intim ing antarane pasangan romantis. Kita ijolan nilai karo wong nalika kita tuku produk lan layanan, ngenali prestasi, ngrangkul wong-wong mau ing pesta nedha bengi, lan melu sanggama. Ing pungkasane, nilai sing bisa nerusake peradaban manungsa kanggo nggayuh dhuwur-dhuwur ing saben dimensi manungsa.

Apa dhuwit?

Dhuwit minangka cara kita ngganti nilai antarane manungsa, organisasi, lan node otomatis ing jaringan komputer. Dhuwit menehi kemampuan kanggo tuku lan ngedol barang lan jasa. Dhuwit nggambarake nilai sing kita deleng, ngganti, lan pengalaman nalika nggunakake produk sing ateges lan kekayaan intelektual sing ora ana intangible. Dhuwit iku mbiyantu masyarakat kanggo nggawé sistem ékonomi, sing mbantu ngatur sumber daya sing èfèktif, ngumpulake kekayaan, lan ngatur kekayaan akumulasi kita sajrone investasi modal sing ngrembug pertumbuhan perusahaan lan impen wirausaha. Saliyane, dhuwit menehi cara sing luwih konkrit kanggo ngukur lan ngatur aliran nilai ing masyarakat manungsa supaya bisa kanthi individu lan sacara kolektif bisa entuk kualitas urip sing dikarepake.

Apa itungan?

Dhuwit lan mata uang ora sinonim. Dhuwit bisa dadi barang (duit syiling, duit fiat lan cryptocurrencies, apples, lollipops, kartu baseball, lan liya-liyane) digunakake kanggo ngganti nilai antarane rong entitas. Ing kontras, mata uang duwe definisi lan tujuan sing luwih kaku. Secara khusus, mata uang kudu memenuhi telung syarat dhasar:

  • Sedheng Exchange. Mata uang yaiku medium liwat sing kita ngukur lan ngganti nilai karo liyane. Dadi, fungsi kasebut padha karo dhuwit, nanging dhuwit dadi mata uang nalika ana rong ciri liyane ing ngisor iki.
  • Simpen Value. Mata uang mbisakake kanggo nyimpen nilai ing wektu kasebut kanggo nggunakake. Iki minangka kasugihan kanggo dina udan utawa investasi mangsa ngarep. Conto dhuwit emas: Kita bisa nyimpen nilai kasebut lan ngganti nilai kasebut mengko kanggo jinis liya sing kita butuh utawa kepéngin.
  • Unit akun. Nalika sampeyan tuku lan ngedol apa-apa, carane sampeyan ngétung dhuwit sing sampeyan gunakake kanggo tuku? Kepiye carane ngitung keuntungan lan kerugian nalika ngatur bisnis? Apa sampeyan nyetak ing kuitansi kanggo ngrekam babagan dhuwit (Nilai) sing sampeyan wis dituku ing ijol-ijolan kanggo nilai sing ditampa? Sistem akuntansi saka kabeh jinis bantuan kita njawab pitakonan iki. Ing kasunyatan, saben sistem akuntansi gumantung saka unit akun kanggo mesthekake yen unit nilai sing digunakake ing saben transaksi wis dipahami lan ditampa bebarengan bebarengan antarane pihak liya.

Apa Cryptocurrency?

A cryptocurrency sing dirancang kanthi apik nduweni fitur-fitur penting sajroning mata uang liya (medium ijol-ijolan, nyimpen nilai, unit akun), nanging tartamtu cryptocurrencies uga duwe sawetara ciri migunani liyane sing ngemot karo nilai luwih intrinsik tinimbang mata uang fiat . Ciri-ciri tambahan iki yaiku:

Kebijakan

Privacy is a Human Fundamental Fundamental. A cryptocurrency sing dirancang kanthi apik nyedhiyakake tingkat privasi sing ora bisa ditindakake dening mekanisme pembayaran liyane kayata kartu kredit, PayPal, lan simpenan bank. "Nanging yen kita ora duwe apa-apa kanggo ndhelikake, kenapa privasi penting?" Komentar sing kita krungu pejabat pemerintah nggawe kanggo mbecikake program pengawasan NSA sing ana ing ngendi wae Ing wektu liya wong ngomong kaya ngono marang sampeyan, mung ngomong, "Mangga menehi kula sandhi kanggo akun bank, akun email, nomer keamanan sosial, lan supaya aku nginstal kamera internet ing kamar turu." Ora bakal menehi sampeyan informasi pribadhi pribadhi amarga bakal meksa supaya tumindak kanthi ora wajar , ora trep, lan ora prayoga saka wektu sing bakal diterusake, kanthi cara sing bener, manawa ana privasi, hak-hak asasi manungsa, sanajan ora ana tembung "privasi" minangka konstitusi nasional.

Tamper-Proof & Secure

laporan-ekonomi-intelijen-unit-global-penipuan-laporanCryptocurrencies Bisa Nyegah USD Triliun ing Biaya Penipuan. Ora kaya kabeh wangun pambayaran liyane sing bisa dimanipulasi dening para penjahat, bank monopoli, eksekutif perusahaan sing nyembah pribadi, lan pemerintah sing ngrusak, cryptocurrencies disimpen ing blockchain (luwih saka iki mengko), sing ngalangi wong utawa entitas saka ngolah rekor transaksi sawise wis direkam ing blockchain. Adhedhasar prinsip sing "penny saved is a penny earned," lan ngelingi yen biaya kombinasi penipuan ing sektor eCommerce, sektor retail, industri hipotek, akuntansi perusahaan, lan dagang sekuritas diukur ing USD triliun, fitur bukti piyambak bakal cukup kanggo ngetrapake nilai intrinsik saka cryptocurrency sing dirancang kanthi apik.

Apa Cryptocurrencies Apa Luwih saka Gold? Ekonomi global senilai kira-kira $ 100 triliun (ing 2018) lan jumlah penipuan asring dianggep ing antarane 10-20% saka aktivitas ekonomi global. Iku tegese manfaat tamper-proof piyambakipun saka cryptocurrency sing dirancang kanthi apik bisa kira-kira nganti nganti $ 20 triliun, ora kalebu kabeh keuntungan liyane. Menimbang yen pasar emas global wis ana regane mung kira-kira $ 7,5 triliun (2017 World Gold Council estimates), nilai kritis tamper saka cryptocurrency sing dirancang kanthi apik ngasilake rega pasar agregat sing paling ora $ 10 triliun luwih saka pasar emas $ 7.5 triliun.

Dear Gold-Bugs. Sadurunge munculé cryptocurrencies, tim Gini kabeh buntute emas kanggo kabeh alasan biasa; Mulane, kita pancene ngapresiasi perangan sajarah sing unik sing nduweni logam mulia wis akeh ing babagan ekonomi. Nanging, analisis iki babagan realita obyektif, ora kuwat, ora percaya, lan ragu (FUD). Wong sing ngilangi cryptocurrencies minangka sing luwih murah tinimbang emas ora ngerti apa sebabe cryptocurrencies sing terkenal, sing tegese ora ngerti babagan:

  • "Value" ing ékonomi global modern wis tambah adhedhasar aliran fluida saka intangible gagasan, sing intangible dipercaya sistem data lan sistem informasi cryptographically, ing intangible kapercayan saka institusi sing ora kuwat adhedhasar desentralisasi struktur kekuwatan politik lan ekonomi. . . . Iki minangka pondasi penting saben-saben tangible produk / layanan ing saben ekonomi modern. Emas ora nduweni panggonan, tujuan, utawa relevansi ing samubarang domain kegiatan ekonomi modern; saéngga ora ana panggonan, tujuan, utawa relevansi ing peradaban manungsa modern ngluwihi nilai industri lan perhiasan.
  • Harga logam mulia bisa dimanipulasi dening pemerintah, bank sentral, lan aktor ekonomi kuat luwih gampang tinimbang rega cryptocurrencies ing skala (umpamane, nalika digunakake kanggo persentase sing signifikan saka total kegiatan ekonomi ekonomi). 
  • Emas nyurung sentralisasi cadangan emas. Persyaratan logistik, keamanan, lan asuransi kanggo ngatur emas aman mbutuhake operator vault ngluwihi USD yuta nganggo fasilitas sing larang banget. Iki pancen mimpin kanggo konsentrasi emas dhuwur ing fasilitas vaulting pusat amarga mung perusahaan paling gedhé lan paling mbiayai kola bisa saged operate fasilitas kasebut secara efektif. Centralisasi ndadekake emas sampeyan banget rentan kanggo acara politik, penyitaan pemerintah, lan akeh bentuk manipulasi perusahaan lan korupsi lembaga.
  • Iku gampang kanggo pemerintah kanggo ngrampog logam larang (kaya sing wis kedadeyan ing pirang-pirang negara ing jaman kepungkur emas lan perak); nalika iku mokal kanggo pamaréntah kanggo ngrampok cryptocurrencies sampeyan yen sampeyan ngatur kanthi bener.
  • Gold keeps giant banks at the center of the economic system. The vast majority of gold bullion on Earth is held and controlled by giant commercial and central banks. Any economy that is based on a commodity that banks control is controlled by the banks. Anybody who is truly aware of the never-ending history of banking corruption and scandals would never want their economy to be controlled by these corrupt entities.

Palsu-Proof

Ora kaya kabeh mata uang fiat, mokal kanggo malsukan kriptocurrency decentralized sing dirancang kanthi apik, sing disimpen ing blokchain sing aman cryptographically.

Pemerintah-Diterbitake Cryptocurrencies Isih Fiat Currencies. Amarga akeh keuntungan saka cryptocurrencies, akeh pemerintah saiki ngelingi kemungkinan ngowahi duit fiat menyang cryptocurrencies. Nanging, dheweke isih bisa dadi mata uang fiat amarga dheweke isih bakal rawan counterfeiting resmi dening pemerintah lan bank sing korup lan ora kuwat. Kanggo ngilangi keraguan, ya, dhuwit printing, easing kuantitatif, lan cadangan cadangan pecahan kabeh formulir counterfeiting resmiapa wae sing bisa dianggep pejabat pejabat politik lan perbankan sing bisa dianggo. A pemerintah monopoli legal ing counterfeiting adhedhasar kemampuan kanggo meksa warga ing laras senapan (utawa ukara pakunjaran) ora ngganti kasunyatan iki.

Pamrentah Pemerintah

Akeh politisi ing Bumi saiki ora ngerti apa sing dilakoni. (Ing Scorecard Global Governance mratelakaken iki.) Ing akèh negara saiki, para politisi ngolah cicilan nasional, ngalami utang gedhé lan ora kuwat, lan ngrusak ékonomié. Kanggo nutupi kasalahan dhewe, kedadeyan iki uga merencanakan ngontrol arus modal ing ekonomi kanthi ngleksanakake pambébasan bank sing ora adil lan langkah-langkah anti-demokratis liya kanggo nyegah warga saka mlayu tirani ékonomi sing wis diwiwiti kanthi short Kebijakan lan kawicaksanan ekonomi.

Kanggo cetha, iki ora bisa nyerang para politisi utawa pemerintah; Iku mung kasunyatan adil saka Broken Capitalism ing Bumi, sing ngancurake ekonomi global kita, ngeculake kelas menengah ing akeh negara, ningkatake ketegangan antarane negara, lan kanthi mangkono nggawe kondisi konflik perang lan peperangan. Cryptocurrencies nyegah pamaréntahan palsu saka ngancurake kasugihan kita, ekonomi kita, lan kualitas urip kita.

Stabilitas Price

Senadyan rega akeh cryptocurrencies saiki luwih volatil tinimbang akeh mata uang fiat, cryptocurrencies tartamtu dirancang kanggo entuk stabilitas rega luwih akeh nalika pasar tuwuh. Gini, khususé, dirancang kanthi fitur khusus sing dimaksudaké kanggo nggawe rega pasar luwih stabil tinimbang cryptocurrencies (lan akeh duit fiat). Minangka dikarepake kanggo Gini mundhak, mekanisme stabilisasi harga inheren blokiran Gini dijangka terus ngurangi volatilitas rega mata uang Gini liwat wektu.

Pengawetan Value Long-Term

Ngambang Nilai Fiat. Bagan ngisor iki nggambarake carane Dollar US wis ilang liwat 98% saka nilai wiwit awal 20th Abad. Iku ora kacilakan: Awal 20th Abad ana ing wektu nalika politisi senior AS wiwit melu perang manca utamane (ora sengaja) nyebarake imperialisme ekonomi AS ing sangisoré bendera palsu nyebar demokrasi. Bebarengan karo prinsip pemerintahan demokratik konsensual, pasukan perang iki ndadekake warga bakal nandhang biaya tragis ing urip lan kasugihan, lan mbayar utang immoral sing bakal diterusake marang generasi sing bakal teka. Saiki kita wis tekan titik tipping negatif ing sajarah manungsa lan siklus perang lan utang nyebabake nyedhot nyawa saka ekonomi lan sosial.

US Dollar Purchasing Power Sajrone Abad kaping 20

Nyababaken USD lan Kita Kasugihan. Ing mundhut luwih saka 98% nilai US Dollar yaiku akibat sing ora bisa dilindhungi babagan sistem perbankan pecahan-rusak sing dianggo. Nggambarake bill sing mutilated ing grafik ndhuwur sing ditusuk karo piso daging, digulung karo machete, diretas karo chainsaw, asam diwutahake ing pasuryan, lan brutalized kaya korban panganiaya rumah tangga-sing kriminal tragis sing politikus AS wis nglawan Dollar AS lan warga Amerika wiwit awal 20 taunth Abad. Saiki, para politisi AS nyeret USD menyang kuburan mata uang fiat.

Kakuatan antarane Pemerintah lan Perusahaan ngancurake Value of Our Money. Politikus ing pirang-pirang negara wis nyalahake mata uang fiat kanthi ngadhukung perang ilegal lan leluhure lan panyuwunan bank, sing loro minangka program kesejahteraan perusahaan sing gedhé kanggo kompleks industri militèr lan sektor perbankan. Sanajan politikus ngandharake program kawulo sosial sing bermanfaat kanggo mbiyantu wong-wong miskin lan wong miskin, program-program kasebut metastasize monster birokrasi sing ora kuwat. Kenapa? Amarga politisi menehi donor perusahaan favorit sing ora ana kontrak, tax-break, lan harga artificially dhuwur kanggo barang lan layanan sing padha didol menyang pemerintah. Kabeh program sosial iki bakal luwih kuwat yen politisi padha tumindak kanthi becik, tanpa korupsi perusahaan, lan dhuwit kanthi jujur.

Gini Restores Trust in Money. Cryptocurrencies kaya Gini ora bisa dimanipulasi dening bank-bank, perusahaan, utawa pemerintah, sing tegese ora ana politisi sing bakal bisa ngurangi nilai kriptocurrency sing dirancang kanthi apik kaya Gini.

Apa Kita Ngerti Apa?

Ayo sumurup apa sing wis kita sinau nganti saiki:

  • Nilai mili ngliwati saben dimensi peradaban manungsa, sing ndadekake kita bisa nggawe barang-barang sing apik lan entuk kualitas urip sing dikarepake.
  • Dhuwit ngijini kita kanggo ngukur lan ngatur aliran nilai ing transaksi ekonomi.
  • Wigati njamin yen kita bisa kanthi efisien lan kanthi bener nglacak nilai sing kita tukar karo liyane.
  • Pemerintah, bank, lan perusahaan gedhé wis numpes kabutuhan mata uang fiat, ngeculake kita karo utang sing ora kuwat lan asfyxiating, lan nggawa kita marang perang kekerasan.
  • Kabeh masalah kasebut bakal kelakon luwih abot amarga intelijen buatan, robot otomatis, "Internet of Things" (IoT), ndjogo pamrentahan ing ngendi wae, lan konsentrasi ekstra kekuwatan politik lan ekonomi tetep nyuda kamardikan lan integritas ekonomi lan masyarakat ing saindenging donya.
  • Cryptocurrencies nyedhiyakake kabeh keuntungan mata uang fiat (medium ijol-ijolan, nyimpen nilai, unit akun), nanging uga duwe sawetara keuntungan tambahan sing nyegah politikus lan perusahaan saka ngancurake ekonomi kita, masyarakat kita, urip kita, lan planet kita.

Langkah Next: Carane Aja Blockchain Technologies Work? Saiki sampeyan ngerti kenapa blokir lan kriptografi sing penting kanggo tahap peradaban manungsa. Saiki ayo mlumpat nganti bagean 2 ndhuwur lan cepet nutupi carane padha kerja.

2 Teknologi
3 Banyu Nilai Gini

Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/ginifoundation.org/public_html/wp-content/plugins/popup-maker/classes/Upsell.php on line 76