Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 3)

Sampeyan kene:
<Balik

Amerika Dituduhi Penjara Pembanggalan Generasi. Minangka kita sinau ing Bagian 1 lan Bagian 2 saka "Apa sing Nimbulaké Depresi Besar?", manungsa tartamtu ing Kongres AS, Gedung Putih, lan Federal Reserve digawe sedhela pilihan kanggo njlentrehake ukumane wong Amerika marang pakunjaran sing duwe utang kanggo mbayar perang manca sing ora menehi ancaman eksistensial utawa ekonomi signifikan marang Amerika Serikat. Dumping kira-kira $ 500 milyar (ing 2016 USD) saka supaya disebut Liberty Bonds menyang ekonomi AS antara taun 1917 nganti 1919, tahapan iki disusun kanggo generasi peperangan utang lan petualangan pangaturan rezim rahasia. Ing Bagian 3 iki, kita fokus marang kabijakan monetèr lan ekonomi pasca WWI sing paling penting Pemerintah AS, sing terus nyedhot kabeh urip lan kasugihan saka ekonomi AS nganti saiki.

Rise Kebijakan Moneter minangka Kebijakan Privasi. Antarane UE 1913 Federal Reserve lan AS ing Perang Donya I ing taun 1917, bank-bank gedhe lan kelompok-kelompok kepengin khusus ngrewangi para politisi sing duwe karir ing Treasury AS lan Federal Reserve kanggo percaya yen alat anyar sing disebut "kebijakan moneter" perlu kanggo mbebasake pamaréntah federal saka standar emas. Ing kasus iki, "mbebasake" tegese bakal bisa ngapusi tarif kapentingan supaya bisa ngontrol rega lan jumlah utang, tenaga kerja, lan barang lan layanan liyane sing dibutuhake kanggo ngrembakanake mesin perang. Miturut kelompok-kelompok kapentingan khusus, pengacara lan bankir, sing sihir saka babakan dhuwit privasi bakal luwih gampang kanggo Amerika Serikat kanggo "menang perang kanggo ngakhiri kabeh peperangan," sing diarani kondhang dening Presiden Wilson. (Apa sampeyan mikir yen dhuwur keuntungan sing bank-bank sante saka sade kabeh sing utang menyang con convulsing donya mung kebetulan?)

Manipulasi Rate Minat Perpetuates Pain. Manipulasi lan njaga tingkat kapentingan terus-terusan lan kurang artificially ngaktifake pamaréntah federal lan bank-bank gedhé gedhé kanggo nggawe lan ngedol utang (utamané "Liberty Bond") saindhenging ékonomi global kanthi luwih gampang. Iku minangka manipulasi kawicaksanan monetèr PBB kang wis nyebabake gelembung utang sing nyebabake kacilakan pasar saham ing 1929. Banjur, nalika krisis wis dilakoni, administrasi Roosevelt ningkatake kasangsaran kanthi ngunggahake Rate Kupon federal saka 3,5% ing 1928 nganti 6% mung setahun mengko. Given yen "Tarif Kira-kira" iku tingkat kapentingan sing bank-bank mbayar dhuwit sing padha nyilih saka Federal Reserve, lan tarif iki nemtokake tingkat kapentingan sing kabeh wong liya nyumbang ing kabeh ekonomi US, acara iki wis impact banget disruptive ing sakbenere saben perusahaan lan saben wong, wanita lan bocah ing Amerika.

Tiba-tiba kenaikan tarif Interest Rate lan Mudhunake Pasar Capital kanggo Mundhut lan Nggawe Kering. Yen panganan tetep ora bisa ngetokake tarif manipulasi tingkat kapentingan nganti taun 1929, ora ana sing kudu mbenerake kesalahan kebijakan moneter sadurungé amarga kabeh pasar sing gratis lan adil, kanthi definisi, bakal rega bener nalika lagi gratis distorsi pamaréntah lan pangaruh korup saka monopolistik, kelompok kapribaden khusus kanggo pemerintah. Rate Kupon federal mesthi dibutuhake kanggo mundhak saka angka 3,5% sing kurang artificially ing taun 1928 kanggo tingkat basis pasar alami; Nanging, sawise krisis wis ditindakake, ningkatake tingkat kapentingan dadi banget, kanthi cepet nyurung ekonomi kanggo nandhani standar emas maning maneh, nyoba kanthi agresif ngedol dhuwit dhuwit sawisé katelu utangé 15 taun. . . . kabeh tindakan kasebut nemen nyebabake nyawa saka pasar modal AS cepet banget. Iki nyebabake kredit lan modal dadi garing ing saindhenging ékonomi global ing wektu sing tepat.

Pembinasaan Banci Komunitas Ningkataken Ukuran Bank Besar & Ngrusak Sistem Perbankan. Federal Reserve Act of 1913 nyuwun marang bank-bank komunitas cilik saklawasé ping pindho cadangan ibukutha (minangka persentasi saka total simpenan) minangka bank gedhe. Syarat iki mokal kanggo bank-bank cilik supaya bisa bersaing karo bank-bank gedhe, sing mbiyantu bank-bank paling gedhé kanggo nyilih dhuwit kanthi biaya sing luwih murah. Ngelingi yen penulis Federal Reserve Act kalebu JP Morgan, Nelson Aldridge, Paul Warburg, lan Benjamin Strong-kabeh padha pemegang saham gedhe lan sekutu saka bank-bank paling gedhe-ora kaget yen Federal Reserve Act bakal nguwatake dominasi bank paling gedhe kanthi biaya saka bank umum. Iki nyebabake nyebabake ambruk kira-kira 50% kabeh bank AS saka puncak 30,000 bank ing taun 1921 nganti kurang saka 15.000 bank ing taun 1933. Tabel ing ngisor iki nggambarake tingkat kegagalan bank dhuwur banget ing periode kasebut.

Kegagalan Bank 1921-2015

US Bank Failures - Great Depression to Present (Sumber Data: Federal Deposit Insurance Corporation)

Kakehan Inventory lan Kapasitas. Kapasitas investasi sing luwih gedhe ing persediaan lan prodhuksi ing ékonomi AS pasca-WWI yaiku asil ora bisa ditindakake supaya bank bisa ngoperasikake rasio modal ultra-low lan lembaran imbangan banget. Bank-bank iki bisa ngetokake dhuwit kanggo para peminjam ing saindhenging ékonomi global kanthi rasio utang dhuwit sing murah. Banjur ing taun 1930, Smoot-Hawley Act sing didhukung sacara politis nyebabake ekspor AS meh meh nguap, sing dituduhake luwih saka 70% saka PDB sadurungé taun 1929. Samudra ing saindhenging negoro utang sing ora bisa diluwari lan gluten ing saben bentuk pasokan ana akibat sing bisa ditrima, sing uga nurunake tekanan ing rega kabeh.

Kebijakan Tenaga Kerja yang Inkapen. Loro-lorone Présidhèn Hoover lan Roosevelt arbitrarily nyetel tarif upah tetep tetep dhuwur, sing dimaksudake kanggo nggawe acara politik sing didhukung saka dhukungan kanggo buruh Amerika. Tingkat pembatalan gaji padha merusak ekonomi amarga saben rega barang utawa layanan ora cukup fleksibel kanggo nyalarasake marang sumber-sumber pangsa pasar lan permintaan, pasar dadi terdistorsi; lan yen rega ora bisa tiba, bakal kurang. Minangka kabutuhan barang lan layanan ing saindenging ekonomi global, perusahaan ora bisa ngurangi rega-rega sing dibayari. Supaya alamiah wong mandhege wong. Iki nambahake tingkat pengangguran lan ngurangi jumlah income discretionary lan kapital sing nyebar ing saindhenging ekonomi, sing luwih akeh ngurangi kabutuhan kabeh. Iki ngowahi apa sing kudu dadi proses deflasi utang sementara lan alami dadi Depresi Besar dasawarsa taun kepungkur.

Lidah Rapid Debit. Minangka prabandhingan barang lan jasa ambruk, perusahaan lan individu kedah nyilikaken utang lan persediaan ingkang langkung andhap ing harga ingkang langkung mirah kangge mbayar kewajiban utang ingkang mbebayani. Iki nyebabake ewonan perusahaan lan individu dadi kebangkrutan amarga prices padha ambruk supaya ora bisa nggawe dhuwit cukup kanggo mbayar utang. Lan wiwit bank-bank sing nggawe kabeh iki kredit beracun ora njupuk dhuwit maneh, liwat 9,000 bank bangkrut ing taun 1930-an, sing pancen kudu kelakon kanggo institusi finansial negara lan swasta nalika ngoperasikaké utang dhuwit lan pinunjul ing tingkat kapentingan sing kurang articially.

Artificial "Spiral Death Deflationary". Amarga ora ana asuransi FDIC nganti 1933 Perbankan Banking, secara alami ana kerepungan bank lan panik nalika pelanggan mundur dhuwit amarga padha wedi yen bakal ilang yen bank-bank kasebut ambruk. Iki dhuwit sing ditarik saka sistem perbankan, sing luwih mbebayani tekanan deflationary ing saindhenging ekonomi lan digawe "spiral pati mati deflationary" sing kadang sampeyan bisa krungu ing media. Nanging iki ora deflasi alam; iku deflation kanthi buas sing langsung disebabake dening pejabat federal sing ora kompeten sing ngetrapaké kawicaksanan ekonomi kanthi cetha. Minangka kita sinau sadurunge babagan Mitos saka Deflationary Pati Spirals, deflation alam ora nyiptakake roh-roh mati pati "deflasier".

Gelombang Pertama Industri Otomasi Nggedhekake Tingkat Pengangguran. Nalika Market Stock Crash 1929 nyebar ing Amerika Serikat, ekonomi AS isih ngalami gelombang pisanan saka otomatisasi. Electrifikasi infrastruktur AS, garis perakitan mekanik, lan peralatan pertanian gedhe-gedhe nyebabake mundhake akeh ewu tenaga kerja, nanging industri-industri anyar sing durung akeh bisa nyerep. Iki bakal mung kahanan jangka pendek sing tahan 12-24 sasi adhedhasar dislokasi pasukan tenaga kerja khas lan siklus pasokan lan pituwasing, nanging kontrol rega pegawe cendhak sing diimplementasikake dening politisi AS sing karier nggedhekake nyuda pasar tenaga kerja kanggo mayuta-yuta Amerika luwih suwe dibutuhake.

Tarif Perdagangan Internasional sing Ditemtokake. Undhang-Undhang Tariff Smoot-Hawley ditrapake ing taun 1930 kanggo mblokir luwih saka 20.000 produk impor amarga terus-terusan kampanye politisi kepengin nggawe pameran teater babagan dukungan perusahaan Amerika. Pejabat senior Amerika ngendika marang wong-wong Amerika supaya tarif bisa nglindhungi saka kompetisi manca. Nanging, paling ora ana 1.000 ahli ekonomi kanthi tegas ngelingake Kongres AS menawa tarif bakal nyebabake bilai, nanging politisi karir sing ngontrol kawicaksanan perdagangan internasional AS jelas luwih prihatin babagan pameran teater kanggo ngrambah popularitas politik jangka pendek. Padha ora duwe kapentingan kanggo ngrungokake kanyatan, logika, utawa bebaya nuwuhake akibat jangka panjang saka kebijakan perdagangan sing cendhak. Hasil sing bisa ditrima: Perang tariff internasional sabanjure lan perdagangan internasional teka menyang panggilingan, Mangkurat Depresi Besar lan nyebarake negara liya.

Spekulasi Pasar Saham. Spekulasi pasar saham yang mengarah ke Depresi Besar hanyalah produk samping dari semua keputusan kebijakan yang didorong oleh politik, yang digariskan secara politis digambar di sepanjang seri tiga bagian ini. Antarane taun 1927 nganti taun 1929, bank-bank ngutangi dhuwit minangka bawahan Amerika Lor lan Eropah; Mangkono, dhuwit sing ngasilake dhuwit sing dhuwur wis wiwit nyuda. Sing artine bank-bank ora nduweni panggonan sing akeh banget kanggo nglebokake kabeh Ponzi dhuwit sing isih ana ing sistem perbankan. Ing titik iki, institusi gedhe lan klien sing paling penting migunakake kabeh dhuwit Ponzi sing mbayar dhuwit kanggo ngedol dhuwit spekulatif ing pasar saham. Prediksi, iki nyebabake gelembung pasar saham sing kudu ditindakake nalika taun 1929.

Sakbenere kabeh Masalah Manungsa Sing Ditrentrehake Apa Bisa Ditable. Kabeh aku wis diterangake ing seri telung bagian iki pancen bisa ditemtokake kanggo sapa wae sing duwe nonpartisan, non-bias perspektif sistem politik lan perbankan AS. Sakbenere kabeh masalah sing disebabake dening sistem gawean manungsa sing bisa ditebak uga bisa dicegah. Mangkono, saben masalah sing nyumbang kanggo Depresi Besar bisa diprediksi lan bisa dicegah.

Krisis 2008 ana Pratinjau Rawuh Greater DepressionTerlalu akeh utang, tingkat bunga sing ora artificially, regulasi ora ana ing aktivitas dagang efek sing ora ana, lan rasio cadangan modal ibukutha sing ora kuwat minangka penyebab utama Depresi Besar. Ora sengaja, masalah sing padha kaya sing nyebabake krisis finansial 2008. Given impact sing terus-terusan lan ajurmumur saka awan politis lan ékonomi, ora ana surprise yen sanajan kabeh teater politik saka Undang-Undang Dodd-Frank, saiki bank-bank "banget-gedhe-gagal" paling gedhé ing AS malah luwih gedhe, jumlah utang pribadi lan umum sing sloshing ing saindhenging ekonomi AS adoh luwih akeh, tingkat partisipasi tenaga kerja ing ngisor sajarah, ana perusahaan liyane sing rusak tinimbang sing digawe saben taun, lan kualitas urip kanggo 99% Amerika wis terus-terusan mandhiri kanggo paling ora 15 taun. Ora ana pratandha yen krisis ekonomi utama liyane bakal teka, sing dadi topik kanggo artikel mangsa ngarep.

Bali menyang Bagian 1 utawa Bagian 2 saka seri, "Apa Nimbulaké Depresi Besar?"


Apa Sampeyan seneng Artikel iki?


Gini lagi nindakake pakaryan sing penting banget manawa ora ana organisasi liyane sing gelem utawa bisa. Mangga ndhukung kita kanthi gabung karo Newsletter Gini ing ngisor iki supaya bisa diwenehi tandha babagan warta lan acara Gini sing penting lan tindakake Gini ing Twitter.