Volume Pasar Robot Ora Pasar Likuiditas

Sampeyan kene:
<Balik

What is a "market"? What exactly is the purpose of the light-speed buying and selling of abstract contracts in a so-called marketplace? The reason proponents of algorithmic trading, and high-frequency trading (HFT) in particular, do not acknowledge a distinction between market volume and market liquidity is because they do not ask those basic existential questions about the nature of markets, the nature of economic systems, and the nature of capitalism. Most importantly, they don't ask: What do humans bener perlu saka pasar, sistem ekonomi, lan kapitalisme?

Milyaran Tindakan egois DonOra kanthi Magnis Ngasilake Kasil Pasar. Politisi lan kolega kita ing Wall Street, Bank Street, Bay Street, lan pusat perbankan liyane ing donya kudu takon dhéwé pitakonan ing ndhuwur yen padha kepengin ngerti apa sing saestu gratis manungsa pasar liya. Sapa wae, kita bisa nyana menawa sawetara wong bakal takon pitakonan kasebut amarga pitakonan kasebut minangka hambatan sing ora nyenengake kanggo apa sing pancene kepengin: keuntungan dhasar. Lan ora, pasar ora magis dadi efisien ing tingkat makro saka 7,5 yuta individu sing tumindak kanthi kapribaden dhewe. Ora ana bukti apa-apa kanggo asumsi nonsensical. Malah, Adam Smith ora tau ngandel yen dheweke, sing dibahas ing Buku Gini.

ApaApa Tujuan Pasar Ana ing Eksistensi Manungsa? Filosofi libertarian Puritanical cenderung kanggo nimbulaké wong nyerang sapa waé sing nyuwun pitakonan-pertanyaan eksistensial sing penting iki. Katon ing donya liwat lensa ideologi libertarian puritanis, pitakonan iki ora salaras. Padha ngaku kita ilang titik pasar bebas, sistem ekonomi, lan kapitalisme. Ora, ora ana apa-apa. Padha wis ilang titik manungsa pasar: kanggo ngawula aktual manungsa! Iki minangka asas inti ing jantung Gini Decentralized Exchange lan kabeh sing kita lakoni ing Gini.

The Trick Libertarian Magic. Looking ing donya saka kothak ideologi libertarian, kabeh sing kudu dilakoni mung supaya fungsi pasar bebas lan kabeh bakal ngurus dhewe. Dheweke ora ngakoni yen tembung "pasar bebas" ora ana guna amarga pasar ora "gratis" kanggo akeh alasan sing didiskusekake ing Buku Gini. They blindly believe that market failures don't really exist; and what we perceive as market failures are really just inefficiencies in price discovery and capital formation caused by the government. There, in a single sentence, a puritanical ideology can magically wave away the entire universe of sociological, economic, geopolitical, philosophical, technological, and existential dynamics that actually drive real-world market pricing and supply and demand in every human market.

Cacat Struktural ing Kabeh Pasar Financial Modern. Amarga padha ora ngakoni bédané antarané likuiditas pasar lan volume pasar, wong-wong mau bisa mbédakaké cacat dhasar ing struktur pasar finansial modhèrn: Hft, likuiditas pasar biasane evaporates nalika sistem financial perlu paling. Kasunyatan dasar iki ana ing jantung saben kacilakan utama ing sajarah modern wiwit Oktober 1987 "Black Monday" crash. Lan masalah iki digedhekake ing pasar finansial modern sing didhukung dening intelijen buatan.

Naif Pedagang Manungsa Tiba Ing Trap Zombie. Cacat ing ndhuwur nggawe khayalan ngembangaken pasar, sing narik kawigaten regrowth liyane saka robot algoritmis liyane, sing feed saka dhewe ing siklus dagang penguatan diri volume, nanging volume dagang ora likuiditas. Iku mung nomer cilik saka dhuwit kontrol algoritma sing kuwat banget saka ibukutha perdagangan sing cepet sing ngganti bit digital informasi antarane siji liyane lan meksa prices kabeh pasar munggah utawa mudhun. Ing wektu samengko, bank-bank raksasa lan dana pager kontrol sing nir HFT nyolok dhuwit saka perekonomian nyata, manawa pedagang manungsa sing ora aktif lan ora ngerti tiba ing njerone trap sing beracun.

HFT Ora Nggawe Nilai Apa Makna ing Dunia Nyata. Minangka pasar fantasi artifisial iki terus ngepringke awake dhewe liwat iki digital tanpa arti ijolan, iku ndadekake kabeh ekonomi global tau-ora luwih stabil. Manungsa ora bisa ngerti carane utawa apa robot dagang artificially cerdas wis nggawe keputusan, utawa bisa uga otak manungsa bisa nyedhaki ngerteni kabeh informasi sing diproses mung ing jurusan microsecond tunggal (1 yuta sejuta detik). Dadi, ora ono gunane nilai manungsa asalé saka transaksi sing ora ana arti, kajaba kanggo sawetara pedagang lembaga sing ngerti cara nyithut dhuwit saka ékonomi sing nyata minangka nyaluraké kasugihan saka miliaran manungsa ing Bumi.

Kanggo ngowahi perspektif iki, ing sembarang tukar pasar finansial sing dikomputerisasi ing dina iki, ana maneh perdagangan dileksanakake ing detik luwih saka kabeh dagang ing kabeh pasar ing saindhenging sajarah manungsa digabungake sadurunge 1980-an. Yen kabeh volume dagang iku ora likuiditas nyata, lan otak manungsa ora bisa ngerteni kenapa utawa carane kabeh perdagangan sing dileksanakake, banjur apa persis kabeh sing dagang kanggo nyata manungsa ing donya nyata? Boten. Bener, ikuluwih becik tinimbang apa-apa. . . .

HFT ngancurake Human Wealth & Welfare. HFT nyiptakake ilusi kekayaan supaya sawetara pedagang institusional sing canggih teknis bisa nyedot USD milyar saka perekonomian nyata saben taun kanthi ngolah pasar lan ngeksploitasi sistem ekonomi beracun sing dibangun ing perluasan utang abadi. Sistem beracun iki nggawe struktur pasar lan kegagalan pasar sing memperbarukan miliaran manungsa ing Bumi kanggo generasi sing bakal teka. Carane iki bisa ditampa? Kepiye cara iki luwih becik kanggo samubarang sing paling awon, bentuk-bentuk despotism lan komunisme lan kabeh ideologi ora becik sing ideologi libertarian puritanis supaya bisa cepet banget?

KitaNggolek Dunia saka akeh Perspektif. Kanggo dadi cetha, kabeh wong ing Gini dadi libertarian kanggo sebagian besar urip kita nganti kita mulai nindakake riset buku kita, sing nyebabake perspektif anyar ing akeh aspek eksistensi manungsa. Sing nyebabake nggawe egaliter, desentralisasi sistem operasi sosial ekonomi kanggo kamanungsan sing kita sebut Gini Capitalism. (Waca whitepaper kanggo rincian.) Dadi, kita mesthi ora ngrampungake komunisme utawa apa wae wujud perencanaan pusat dening manungsa sing ora becik.

Ekonomi global yaiku Hyper-Centralized Today. Sampeyan ora bisa banget-gedhe-kanggo-gagal bank lan cannibals transnasional to gobble up the overwhelming majority of our planet's natural resources and human market opportunities without an overwhelming amount of centralized planning and control over the distribution, the pre-distribusi, and the post-distribution of wealth, income, and political power. Make no mistake, we have a highly centralized, centrally planned economy in every large country on Earth today, which collectively results in a substantially centralized, centrally planned global economy dominated by a tiny number of ruling elites who control a tiny number of gigantic banks. That's one of the biggest reason why kapitalisme bank ngancurake kapitalisme ing Bumi saiki.

Apa oraTengah Kerja Praktis? Central planning by a tiny cartel of self-serving humans (the essence of Soviet-style communism) never works because the volume of information required to make good decisions across a virtually infinite number of decision domains is impossible for the human brain to comprehend. But let's assume for a moment that humans can create an artificial intelligence that can keep track of enough market information in our world to at least miturut teori nggawe keputusan apik babagan saben aspek penting pasar finansial lan komoditas. Sing isih ana masalah amarga bank-bank lan perusahaan-perusahaan sing ruwed bakal bisa ngontrol intelijen buatan kasebut bakal migunakake teknologi kanggo nglayani kapentingan dhewe ana ing wiwitan, nalika mung menehi sumbangan marang kapentingan liya ing perekonomian.

Kanggo kabeh alasan kasebut, Gini nyiptakake wangun pamaréntahan demokratis sing paling egaliter manawa bisa kanggo ekosistem Gini ing wangun Sistem Komunitas Governance. Digabungake karo Mekanisme stabilitas ekosistem karo Protokol Gini Trust, sistem kasebut mesthekake yen ora ana-ora malah Yayasan Gini- bisa nguwasani ekosistem Gini, tanpa mangerteni carane kuat AI lan koneksi politik bisa saiki utawa ing mangsa ngarep.


Did You Like This Resource?


Gini is doing important work that no other organization is willing or able to do. Please support us by joining the Gini Newsletter below to be alerted about important Gini news and events and follow Gini ing Twitter.




Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/ginifoundation.org/public_html/wp-content/plugins/popup-maker/classes/Upsell.php on line 76