Carane Apa Nilai Ekonomi Bakal Nyebarake?

Sampeyan kene:
<Balik

Saben masyarakat njaluk pitakon babagan apa kudu Dadi, pitakonan kasebut kanthi jelas ngakibatake penghitungan tartamtu lan penghargaan nilai. Secara logis, pengadilan kasebut kudu didhasarake ing masyarakat prioritas lan tujuan sing paling dhuwur. Nalika aturan lan institusi ora adhedhasar prioritas lan tujuan sing paling dhuwur ing populasi sing dikepalake dening voting mayoritas populasi kasebut, mangka populasi kasebut bakal dialami kanthi konflik, sing bakal terus ngancurake lan pungkasane bakal numpes - bagean gedhe saka nilai sing mili liwat populasi kasebut.

Ekonomi sing ora padha yaiku Ekonomi sing ora bisa dikelola. Kanggo njawab pitakonan utama, kita kudu ngakoni prinsip dhasar ing alam manungsa lan Ekonomi Politik: Populasi manungsa gedhe ora bakal ngidini utawa ngupaya sistem sosial ekonomi apa wae sing ora ngidini nggawe lan mbagekake nilai pantes. Iki tegese nilai kudu disebarake pantes saka perspektif mayoritas wong ing populasi; Yen ora, sistem kasebut socially lan ora stabil.

Opo sing "Ekuitas" Tegese? Konsep "ekuitas" minangka fitur integral saka sistem hukum AS saka pendhudhuk kasebut. Pengadilan Amerika didhasari Pengadilan Inggris Chancery, sing saiki divisi saka Pengadilan Tinggi Inggris. Definisi kamus "ekuitas" nyakup prinsip-prinsip keadilan, ora adil, kaadilan, proporsionalitas, lan egalitarianisme. Paling akeh perkara sipil sing ana hubungane karo perusahaan, hukum keluarga, lan kebangkrutan ing Amerika Serikat sing ditetepake pengadilan, sing béda saka pengadilan hukum. Ing pengadilan, hakim dibutuhake kanggo nglakokake discretion ing saben kasus amarga amalgamation kontrak legal, aset finansial lan materi, lan spektrum aktivitas manungsa sing asring diarani bebarengan kanthi situasi rumit sing ora bisa dikurangi lan dikode dadi ringkasan hukum.

Opo sing Tegese "Sarekat"? Senadyan tembung iki asring digunakake diganti lan bingung karo siji liyane, konsep "kesetaraan" beda banget karo konsep "ekuitas." Definisi kamus "kesetaraan" nyakup konsep kaya "kuantitas" lan "keseragaman" luwih bener dipahami minangka prinsip matematika tinimbang prinsip filosofis. Persamaan matématika kaya 9 + 1 = 10 leres karena jumlah kedua sisi tanda yang sama sama persis dengan definisi. Ora ketompo carane rumus persamaan, loro-lorone kudu padha, yen persamaan sacara logis salah. Mangkono, persamaan uga duwe uniformity minangka jumlah saka loro-lorone kudu sampurna identik kanggo iku makili soko sing logis bener. Iki minangka inti saka prinsip Podo. Dadi, kita bisa ndeleng Podo utamané babagan ngétung lan ngukur samubarang kanggo ngrampungake uniformity sampurna.

Proportionality yaiku Bridge Bridge antara Equality and Equity. Sejatine saben wong bisa ngrampungake konsep persamaan intine tanpa mesthine kesetaraan ing jumlah. Contone, kabeh manungsa iku merata manungsa sanajan ora kabeh duwe bobot awak. Kabeh kelompok rasial lan etnis bisa diwenehi hak voting kanthi adil tanpa nyenengi kabeh kelompok supaya bisa ngalahake jumlah sing padha ing pemilihan. Wong lanang lan wadon bisa seneng kesetaraan miturut angger-anggering Toret tanpa dikarepake supaya duwe kromosom sing padha. Sarupane samubarang kang samesthine tanpa duwe samubarang samubarang samubarang sing ana ing saubenge kita tanpa nyuda pangertene kaadilan. Iki amarga atine manungsa tanpa sadar padha karo kaadilan karo proporsionalitas, ora padha.

Kebijakan & Sistem sing Nemtokake Proportionality Create Equity lan Unite Humanity. Pangertosan bédané antara kesetaraan lan proporsionalitas minangka kunci kanggo mbangun ekonomi, masyarakat adil lan adil, lan nggabungake manungsa ing spektrum ideologi lan sosio-ekonomi. Kawicaksanan sing nyedhiyakake semangat kesetaraan kanggo njaga intine manungsa (urip, kebebasan, nggoleki kebahagiaan, lan liya-liyane) nalika nggawe bias sistemik sing kuwat sing dikarepake dening para pemangku kepentingan ukurane cilik-cilik yaiku carane pemerintah lan proyek cryptocurrency bisa entuk imbangan antarane kesetaraan lan proporsionalitas ing perekonomian lan ing saben masyarakat kapitalistik. Keseimbangan kesetaraan seimbang iki nggawe usaha ing kabeh hubungan lan transaksi manungsa, sing dadi cara sing paling sustainable kanggo mbangun platform blockchain, ekonomi lan masyarakat.

Gini's Ecosystem is Built on Equity and Proportionality. No fiat or crypto economy is sustainable if it is not built with specific mechanisms that reinforce and protect the integrity of these principles. That's why the principles of equity and proportionality are the foundations upon which the Gini blockchain and monetary systems are built.


Did You Like This Resource?


Gini is doing important work that no other organization is willing or able to do. Please support us by joining the Gini Newsletter below to be alerted about important Gini news and events and follow Gini ing Twitter.




Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/ginifoundation.org/public_html/wp-content/plugins/popup-maker/classes/Upsell.php on line 76