Mekanisme stabilitas ekosistem

Sampeyan kene:
<Balik

Ora ana kripto utawa ekonomi fiat tetep kajaba mekanisme tartamtu sing dirancang menyang DNA arsitèktur kanggo nggawé perlawanan bertahap cannibals ekonomi transnasional, socioeconomically destructive weaponized wealth concentration and ecosystem-killing market manipulation. For these reasons, one of the most important components of the Gini architecture is Gini’s automated Ecosystem Stability Mechanism (ESM). The ESM performs the following critical functions:

    • Banyu Value. ESM iku Value Streams System njamin kabeh peserta ekosistem dianjurake kanggo sumbangan sing wigati marang ekosistem Gini.
    • Sistem Transfer Transaksi Dinamis. ESM njamin yen kabeh biaya transaksi dikurangi kanthi otomatis minangka nilai mata uang Gini ngapresiasi mata uang fiat utama liyane. Iki mesthekake yen para pemangku kepentingan ora kena dileksanakke kanggo nggunakake Gini ing perdagangan nyata dunya mung amarga dhuwit Gini mereka ngapresiasi. (Wigati: Biaya transaksi ing Jaringan Gini luwih murah tinimbang cryptocurrencies utama liyane. Biaya sing ana utamane kanggo nyegah serangan angkoro ing jaringan lan kanggo njamin ketahanan ekosistem. Apa ana biaya transaksi?)
    • Pendanaan Keuangan. ESM nyedhiyakake dana Gini tingkat minimum kanggo Treasury Gini kang bisa ditrima publik. Iki nyediakake Yayasan Gini nirlaba tansah pelarut lan cukup dijaga kanggo ngatur jaringan Gini lan kanthi efektif mbangun fitur-fitur anyar sing dijaluk dening Komunitas Gini. Treasury uga minangka sumber pendanaan utama kanggo Komunitas Komunitas Gini, sing digambarake ing Kaca Banyu Value.
    • Index Gini Sentry. Indeks Gini Index Sentra ESM bisa dipantau Indeks Gini saka ekosistem Gini lan kanthi otomatis lan mboko sithik nggawe resistance struktural marang konsentrasi dhuwur saka kekayaan Gini kanggo nyegah paus utawa cartel paus saka dominasi ekosistem Gini. (More on this below.)
    • Pasar Sentry. Sentry otomatis iki ngetokake decentralized Gini Market Exchange, mirsani perilaku pasar angkoro lan / utawa nu kasar, lan sacara otomatis ningkatake kacepetan transaksi akun Gini sing melu tingkah laku kaya, sing nglindhungi pasar saka cilaka.

Saiki, ayo ngrembug babagan carane lan apa ESM nindakake fungsi sing diringkes ing ndhuwur.

Banyu Value. Kaya Bitcoin Network lan kabeh cryptocurrency serius lan bank-bank ing donya fiat, Jaringan Gini kudu ngisi sawetara biaya transaksi kanggo nyegah serangan ala lan bisa dadi ekonomi. Nanging, ora kaya sistem cryptocurrency liya lan sistem perbankan fiat, tinimbang nyebarake biaya mung karo jumlah miner Bitcoin utawa pemegang saham paling gedhé bank lan perusahaan gigantic, ESM Gini nyalurake biaya liyane pantes ing saindenging ekosistem Gini. (What is "equity"?)

Given kanyatan sing ora bisa dititeni yen komunitas sing berkelanjutan kudu ana kanggo nggawe nilai sing tetep ing ekosistem wae, Sistem Stream Value minangka cara sing paling adil, tetep, lan rasional kanggo ngatur dhuwit dhuwit. (Konsep nilai sing didhasarake masyarakat dieksplorasi kanthi rinci ing jero Buku Gini.) Mangkono, ESM nglakokaké kabeh fungsi Stream Value, sing kanthi otomatis, kanthi adil lan tetep ndhistribusake kekayaan lan daya beli ing saindenging ekosistem miturut paramèlan Value Streams sing dijlèntrèhaké ing Kaca Banyu Value lan Gini's sustainable monetary system principles.

Index Gini Sentry. Kelingan Indeks Gini yaiku standar emas ing Ekonomi, sing digunakake dening IMF, Bank Dunia, akeh LSM, lan meh kabeh pemerintah ing saindenging donya kanggo ngukur konsentrasi kekayaan ing saben negara. Indeks Gini ngijini kita kanggo ngukur konsentrasi kekayaan ing ekosistem Gini uga, nanging kita nglakoni apa-apa sing luwih migunani karo: Nguatake dhuwit sing paling apik kanggo ngetokake dhuwit kanthi manawa Indeks Gini ekosistem kita ora bakal ngluwihi 25% banget.

Kanggo ngrampungake iki, sabanjure indeks Gini Sentry ndeteksi yen ekosistem Gini wis ngluwihi ambang 25%, kanthi otomatis nyebabake banget bertahap Biaya Ekstistasi Ekosistem (ESF) ing akun Gini sing ana ing posisi paling dhuwur 1% saka pedagang mata uang Gini. ESF iki diisi saben dina ing 0.0274% saben dina. ESF terus kanthi otomatis lan mboko sithik dikumpulake saka ndhuwur-1% kabeh akun Gini nganti Indeks Gini mudhun 25% maneh.

Apa Stabilitas Ekosistem Ngawasi Tax Kekayaan? Ora, iku biaya stabilitas ekosistem, sing minangka wujud perlindungan pangayoman masyarakat tumrap jenis paus kang ora adil lan ceroboh sing wis nancebake lan numpes akeh negara lan negara fiat lan kritik sajrone sajarah kapitalisme.[1] Yen ana pemangku kepentingan Gini nglumpukake rejeki Gini kaya mengkono, dheweke nyurung Indeks Gini ing ndhuwur 25%, sing artine dheweke dadi resiko sistemik tumrap kabeh ekosistem. Mangkene, sing paling dhuwur saka 1% stakeholder Gini duwe tanggung jawab bebarengan kanggo nyumbang 0.0274% ESF saben dina kanggo njaga ekosistem saka ketidakstabilan potensial lan cilaka nganti Indeks Gini mudhun 25%.

ESF Codifies, Systematizes, lan Enforces Stabilitas lan Cooperation Ekosistem. ESF cilik bisa nyuda incentive kanggo paus ing Komunitas Gini kanggo tumindak egois. Uga mbantu ngurangi risiko kabeh pihak liyane supaya bisa ilang daya beli amarga sawetara whale disruptive thrashing around the Gini ecosystem. These systemic features also serve as gentle reminders about Gini's purpose: Protecting human rights; sustainable and equitable wealth creation and distribution; and maximizing the broad-based, wealth-generating potential of real-world commerce. The ESF is a rational, economically viable, and justifiable trade-off that helps to achieve those goals, which are essential to ensure the long-run viability of any socioeconomic ecosystem.

Bakal ESF ajur-ajur Sawetara Paus? Mungkin, nanging pondasi saben ekonomi stabil minangka kelas tengah sing kuwat, ora dadi paus. ESF iku cilik lan cilik sawetoro wektu biaya sing ora bisa nyebabake rejeki utawa kualitas urip apa wae, nanging ESF mung cukup kanggo nyebabake paus Gini kanggo nindakake tanggung jawab utawa nemokake rumah liyane. Sapa wae sing sugih cukup dadi paus bisa nandurake kasugihan ing ngendi wae sing dikarepake, nanging yen dheweke kepengin melu ekosistem Gini, kudu ngormati komitmen unik kita kanggo nyiptakake ekonomi kripto paling stabil, adil, lan tetep sing ngreksa manungsa hak-hak lan maksimalake potensi sing ngasilake kekayaan saka perdagangan donya nyata. Watesan kanggo keuntungan iki yaiku sawetara larangan ing paus. We welcome paes and minnows alike, nanging kita ngerti Gini ora bisa mréntahaké kanggo kabeh paus. Sing paling apik.

Pasar Sentry. Bursa Sentry Market ngirit lan nyegah panyalahgunaan ing Bursa Gini ingkang didesentralisasi. Topik iki dibahas luwih rinci babagan Gini Decentralized Exchange kaca.

Where Do the ESF Funds Go? The ESF funds are automatically deposited into the publicly auditable Gini Treasury account on a daily basis until the Gini Index falls back below 25%. Like all Gini Treasury funds, the ESF funds are used to recycle wealth and purchasing power back into the ecosystem and to subsidize the nonprofit Gini Foundation's ongoing operations, which are necessary to build and support the features and systems requested by the Gini Community. Unlike the secret and opaque accounts of most public and private organizations on Earth today, all Gini Treasury fund balances will be published publicly on the GiniFoundation.org website after the Gini Treasury is fully activated.

Nguatake ESM

Kanggo mangerteni carane ESM dileksanakake ing Jaringan Gini, ayo dipikir dhisik carane akun cryptocurrency lan alamat pembayaran sing cocog dicithak ing kabeh cryptocurrency modern saiki.

Hierarkis Deterministic (HD) Dompet / Akun. Kaya kabeh perangkat lunak wallet cryptocurrency modern, sing Pusat Akun Gini piranti lunak (lan versi basis PC sing bakal teka) mbisakake pihak sing nduweni Gini kanggo ngasilake nomer alamat sing bisa digunakake ing transaksi pembayaran; lan kabeh alamat iku alamat bocah saben kunci public key / account. Fungsi iki uga diadegaké déning protokol BIP32. (Punika ringkesan prasaja lan liyane rincian resmi BIP32 teknis resmi.) Mangkono, akun siji Gini bisa ngasilake nomer tanpa wates alamat layang with BIP32.

Pitakonan Penting Prakawis Enforcing ESM. At this point, some technically savvy people might be asking themselves: How do we effectively enforce the Gini Index and ESM features? How do we hold abusive market players accountable for their actions in the decentralized exchange? How do we create and enforce all these ecosystem stability and accountability features? Good questions . . . and we have developed some good solutions.

Anarchic Status Quo. Dina iki, meh kabeh cryptocurrencies dirancang kanggo ngidini sapa bae nggawe nomer sing tanpa wates cryptocurrency anonim akun to bypass any kind of accountability. Based on our polling and lots of anecdotal evidence, the crypto anarchy that exists today is ridiculous from the perspective of the vast majority of humans on Earth who simply want a secure, stable, and mature ecosystem to use their cryptocurrency in real-world commerce. But the puritanical ideology of the dominant cryptocurrency projects today has driven the crypto markets toward anarchy for the past 10 years. In many cases, this anarchy has spawned innovative projects, but it’s also one of the biggest reasons why all cryptocurrency markets today suffer from so much dysfunction lan manipulasi.

Transcending the Status Anarchic Quo. If Gini blindly followed the status quo, the ESM would be impossible to implement because any Gini whale could simply create 1,000 new accounts and split up their Gini funds across all their accounts to bypass the ESM features. This is why we have developed a unique cryptocurrency account management system that njamin privasi lan anonimitas nalika uga mbisakake ESM tanpa anonim hold stakeholders accountable when they engage in abusive market behavior. The Gini system uses the well-established BIP32 protocol for HD account creation and unlimited payment address functionality, but we use cryptographic bukti-nol kawruh kanggo anonim masang each stakeholder to a limited number of accounts so they can’t bypass the ESM features. (The precise number of accounts allowed will be based on community feedback and decentralized governance.)

Ora Ana Anggota Tanpa wates Bank utawa Crypto Accounts. We know it feels good to have no accountability to anything or anybody, but the vast majority of humans just want a simple, stable, and secure crypto alternative to the toxic and unsustainable fiat banking system. They don't feel any intense impulse to create dozens of crypto wallet accounts to play shell games with their cryptocurrencies. In fact, nobody needs an infinite number of cryptocurrency accounts just like nobody needs an infinite number of bank accounts. All humanity needs is a simple, stable and secure way to buy/sell crypto and spend it at merchants that will accept it in real-world commerce. The crypto anarchy that exists today is not necessary to liberate humanity from the toxic banking cartel, it’s not necessary to protect privacy and human rights, and it’s not necessary for any aspect of real-world commerce.

Carane Apa Apa Proyèk Pengetahuan Zero Laku? Kanthi protokol nul lan protokol BIP32, piranti lunak Manajemen akun Gini nggawe akun HD (dompet HD) kanggo saben pemangku kepentingan, sing nyedhiyakake saben panyedhiya kanggo ngasilake alamat pembayaran tanpa wates kanggo nomer akun sing winates. Saben akun kasebut ditempelake menyang informasi unik tanpa anonim confirms the stakeholder’s unique humanness without actually disclosing their identity to the Gini Foundation or anybody else. The unique sample is digitally hashed (encrypted), which is a unique mathematical output that tanpa anonim represents a unique stakeholder on the Gini network without disclosing any of their private information to the Gini Foundation. Bukti-bijaksana nol bisa uga katon minangka ilmu sihir, nanging iku minangka alat kriptografi sing ditemtokake yen agensi intelijen lan pemerintah wis digunakake ing lingkungan sing paling rahasia kanggo njaga privasi para agen rahasia ing meh rong dekade.

Kemanusiaan Bisa Dibebaskan Mung dening Transcending Status Status. Mbatesake jumlah akun sing bisa nyedhiyakake panyedhiya adhedhasar bukti sing ana ing ilmu pengetahuan, minangka cara mung nyata kanggo nggawe rekening cryptocurrency kanthi otomatis, kanthi otomatis ngleksanakake fitur ESM, lan kanthi otomatis nyekel para stakeholder sing tanggung jawab marang tindakan sing ana ing ekosistem. Kombinasi unik fitur iki penting kanggo mbebasake manungsa saka kartel perbankan beracun, nggawe kekayaan sing wutuh lan lestari, lan kanggo njaga privasi transaksi ing perdagangan nyata.

Questions & Answers

We have received several questions about the ESM, but they all basically boil down to these questions:

Why do I need to provide my phone number? Isn't there some other way to verify that I'm a unique human? How do I know my phone number will not be linked to my Gini wallet?

Gini is Serious About Privacy. Before we answer the questions above, it's important to understand how serious Gini is about privacy. An entire chapter of the Buku Gini is dedicated to the crucial importance of privacy and how no other human rights can be protected without the human right to privacy. There's a vivid segment of our Gini Documentary video about the importance of privacy. There's the Layanan GiniVerify we're building to create a more private ecosystem. And we've published other technical concerns about the inadequate privacy of Bitcoin and other cryptocurrencies today. So, we are as committed to creating a truly private cryptocurrency as any of the privacy fanatics in the crypto world today. However . . .

Privacy Alone is Not Enough. Privacy is useless if you live in an anarchic hell-hole full of corporate tyranny and political despotism caused by the hyper-concentration of wealth lan perpetually destabilizing currency manipulators who destroy the integrity of your political and economic systems. It should be clear that privacy is not the only thing that matters in life.

Privacy is Not All-or-Nothing. We are building the Gini platform and the privacy features in phases because nobody can build all these things overnight. The technology that makes private cryptocurrencies possible is continuously evolving and we will adopt the best privacy technologies as they emerge, in addition to our own innovations. Thus, we are committed to building the most private cryptocurrency possible, but privacy must always be balanced with the goal of creating systemic integrity, stability and sustainability.

We are not linking anybody's personally identifiable information to their cryptocurrency wallets. The purpose of the ESM's human verification process is to verify a person's unique humanity, not their unique identity. Your identity and your humanity are totally different things. To accomplish the goals of the ESM, Gini's automated Human Verification System only needs to verify that you are a unique human. 

Why Use Phone Numbers? Currently, for various technical reasons, a hashed phone number (e.g.: 555-555-5555 => c6d93dd6a266f33038af03534ab8192f) is the best way for the Gini system to automatically verify a person's unique humanity, which is why we are starting with this approach. Only the hash is stored and compared with other hashes, not the phone number. Highly respected tools like the encrypted Signal instant messaging app (recommended by Ed Snowden) use phone numbers for similar reasons. However, Gini and other privacy-focused projects are also working on privacy-protecting decentralized ID systems based on Zero-Knowledge Proofs (ZKPs), which are built with enkripsi homomorf. ZKP-based systems will eliminate the need for phone number hash verification.

Hashing phone numbers, passwords, credit card numbers, and other information is a well-established practice to preserve privacy and anonymity. If a hash is unintelligible and impossible to reverse-engineer within the lifespan of the universe, then we are not linking personally identifiable information to any Gini stakeholder's wallet. We are simply creating a mathematical link between a person's unique humanity (in the form of a unique hash) and their cryptocurrency wallet, but there is absolutely no realistic way to reverse-engineer that link to discover the person's actual identity. If that was possible, then the entire Internet and virtually all major electronic security systems would collapse because they're all dependent upon unbreakable hashes.

The short-sighted impulse for immediate perfection is the enemy of progress, both for Gini and for humanity in general. We understand that some people don't want to allow their phone numbers to be used in any kind of automated human verification process, even if the phone numbers are hashed and completely anonymous. However, hashed phone numbers are the most practical way for us to launch the Gini Platform, protect our stakeholder's privacy, start building a truly egalitarian and sustainable ecosystem, and start raising broader awareness of the unique principles that guide Gini's long-term development. As soon as another reliable way exists to verify a stakeholder's humanity without phone numbers, we will adopt it and the Gini system will no longer need phone numbers.

Every Journey Must Start Somewhere. We have built a strong foundation and we have a clear path forward. We hope you will gabung karo kami on this important journey.


Cathetan:
[1] Ngunjungi Daftar Buku Gini kanggo maca akeh buku-buku ilmiah, nonpartisan sing ngonfirmasi kasunyatan iki.


Did You Like This Resource?


Gini is doing important work that no other organization is willing or able to do. Please support us by joining the Gini Newsletter below to be alerted about important Gini news and events and follow Gini ing Twitter.



Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/customer/www/ginifoundation.org/public_html/wp-content/plugins/popup-maker/classes/Upsell.php on line 76