Sistem Komunitas Governance

Sampeyan kene:
<Balik

Pengantar Dini Ambassador Nodes. Gini nduweni Sistem Pemerintahan Komunitas egaliter sing adhedhasar model PBB, nanging tanpa korupsi disebabake perusahaan pamaréntah lan perusahaan raksasa sing nggunakake kekuwatan finansial lan militèr kanggo ngolah prosès pengambilan keputusan PBB. Khusus, Sistem Pamarentahan Komunitas Gini didhasarake konsep "Duta Besar Ambassador." Nalika keputusan Gini utama ditepikeun ing Komunitas Gini, para pemangku kepentingan bisa milih langsung lan kanthi aman kanthi ngirim voting kasebut liwat GUI piranti lunak GI utawa bisa mènèhi pamilih marang nada Gini Ambassador ing GUI kanggo milih kanthi tentrem.

Berkembang liwat Model Ana. The concept of a network node representing some portion of the community during major decision-making processes that impact the community is vaguely similar to a few existing models (e.g., Cardano's stake pool operators and Dash's masternodes). However, in contrast to all other cryptocurrencies today, Gini decision-making power ora adhedhasar daya keuangan piyambak and it's distributed in a much more egalitarian way. Specifically, decision-making power in the Gini ecosystem is dijamin kanggo tansah disebarake ing populasi sing luwih gedhé lan luwih manéka warna saka stakeholder lan titik Gini Ambassador.

Kenapa 200 Gini Ambassador Nodes? We base the number of Ambassador nodes on the approximate number of nations on Earth because that's the smallest number that can reasonably (ora becik) reflect the cultural diversity of human civilization. Of course, there are many subcultures and ethnic divisions within each country, but those are too subjective to quantify and codify into an objective system of automated democratic governance. Thus, 200 is a reasonable number to achieve a reasonable amount of cultural, philosophical, existential, and perceptual diversity in Gini's automated Community Governance System.

Sistem Paling Objective, Cekap, lan Demokratis Manungsa Kemungkinan. Tentara 200 Gini Ambassador luwih akeh wakil tinimbang kekuwatan pamaréntahan sing dikepengin banget saka cryptocurrencies liya, nanging 200 ora dadi gedhe kanggo nggawe anarki. Iki mesthine konsensus bakal tansah dirampungake ing masalah governance komunitas utama ing cara sing paling objektif, efisien, lan demokratis manawa bisa.

Inti Demokrasi Delegatif. Jumlah node Ambassador didhasarake karo perkiraan jumlah bangsa ing Bumi, nanging wates nasional minangka tembok tiruan antarane manungsa sing ora bakal ana tanpa politisi wedi lan mongkog pemimpin nyatane kita wedi marang mungsuh. (If you don't believe this, read Perang tanpa rahmat.) Dadi, samubarang pemangku kapentingan bisa mènèhi delegasi kuwasa marang Duta wae ing ngendi wae ing Bumi sawayah-wayah. Iki esensi saka demokrasi delegatif (aka, "liquid democracy"), which is the most equitable and efficient form of democracy ever created because it simultaneously eliminates the problems associated with direct democracy (ignorant voters and mob rule) and the problems associated with representative democracy (corrupt, incompetent, and/or unaccountable middlemen).

Makna Akuntansi. Kasusahan saka manungsa Broken Capitalism lan sistem pamaréntahan cryptocurrency sing rusak ing akèh negara ing Bumi iki. Kasangsaran iki ana amarga struktur gawean sing rusak sing njalari proses pangolahan fiat lan cryptocurrency. (Waca Scorecard Global Governance for more proof.) In contrast, if you're unhappy with the way your Gini Ambassador votes on your behalf during an important community governance decision, you can instantly hold them accountable by delegating your vote to another Ambassador that is more aligned with your cultural and philosophical values.

Gini Ndadekake Demokrasi Delegatif Sederhana. As an individual stakeholder, if you don't have the time or desire to learn all the details associated with a given community governance issue (e.g., the pros/cons of a major new Protokol Gini Trust upgrade, fitur anyar utama kanggo Decentralized Exchange, or any major decision that impacts the community), then you can delegate your vote to one of the 200 Gini Ambassador nodes simply by selecting the Ambassador from within your Gini software GUI. This is true delegative democracy in action. Once you experience it, you'll have a deeper appreciation for how catastrophically broken the fiat and crypto systems are in our world today.

Desain Sistem

The entire Community Governance System is fully automated so Gini stakeholder don't really perlu kanggo ngeling-eling utawa ngurus babagan apa wae ing bagean Sistem Design iki kanggo nduweni kapercayan yen sistem kasebut kanthi teliti, dirancang, adil, adil, lan lestari. Nanging, kita ngerti akeh wong pengin ngerti rincian; Dadi, kita njupuk wektu kanggo nerangake saben aspek sistem kanggo wong-wong kene.

Sapa sing Bener Operasi Gini Ambassador Nodes? Sapa wae bisa ngoperasikake simpul Dini Ambassador, nanging mung undhang-undhang sing didelegasi saka top 200 Duta Ambassador sing sacara resmi diitung nalika pamilih masyarakat. (Temtu, kabeh suara langsung saka pihak sing nyathet sing ora ngedegake swara marang Duta Besar tansah diétung.) Peringkat otomatis saka node Ambassador bisa fluktuatif adhedhasar sawetara faktor, nanging proses kasebut didhudhuhake dening sistem titik peringkat Ambassador Gini ngisor.

Sistem Poin. Kaya sistem peringkat-poin, luwih akeh poin sampeyan, pangkat sing luwih dhuwur. Ing kasus iki, operator node Gini Ambassador bisa nampa poin saka sawetara kategori peringkat sing beda. Statuse ing saben kategori nemtokake titik sing ditampa saka saben kategori. Titik sing ditampa saka kabeh kategori nemtokake total poin. Titik total sing nemtokake pangkat ing Sistem Ranking Duta. Saben Duta bisa nampa nganti 1,000 poin. (Panjelasan saben faktor peringkat miturut tabel.)

Faktor Tingkat Poin Ditampa
Kategori Voting Komunitas
Komunitas Vote Rank (Top-10) 500
Komunitas Voting Urutan (Top-50) 300
Komunitas Voting Rank (Top-100) 200
Komunitas Voting Rank (Top-150) 150
Komunitas Voting Rank (Top-200) 100
Kategori Entitas
Organisasi Nirlaba (Tingkat 1) 200
Organisasi Nirlaba (Tingkat 2) 100
Organisasi Nirlaba (Tingkat 3) 80
Organisasi Nirlaba (Tingkat 4) 50
Sekolah / Universitas / College (Nonprofit) 200
Sekolah / Universitas / College (For-profit) 100
Corporation (For-Profit) 50
Stakeholder individu 25
Layak dadi Gini Guardian Node? 100
Kategori Donor
Gini Donor (> = $ 50.000) 100
Gini Donor (> = $ 25,000) 75
Gini Donor (> = $ 10,000) 50
Gini Donor (> = $ 5,000) 25
Gini Donor (> = $ 1,000) 10
Gini Donor (> = $ 500) 5
Kategori Pemegang Mata Gini
Gini Currency Holder (> = $ 50,000) 100
Gini Currency Holder (> = $ 25,000) 75
Gini Currency Holder (> = $ 10,000) 50
Gini Currency Holder (> = $ 5,000) 25
Gini Currency Holder (> = $ 1,000) 10
Gini Currency Holder (> = $ 500) 5

Sistem Poin

To truly appreciate the significance of the "Community Vote Category," it's useful to understand the other categories first. So, we leave the Community Vote Category for last.

Kategori Entitas: Nonprofit Tiers

Ana akeh jinis organisasi nirlaba, nanging faktor sing paling penting yaiku carane didanai. Kanggo ngringkes:

  • Nonprofits-Funded Founders (Tingkat 4). If a nonprofit organization doesn't have a substantial community of financial supporters, it's almost always funded primarily by the original founder(s). In this case, you can rationally assume the nonprofit is operating utamane (ora kudu khususe) kanggo ngawula kapentingan para pangadeg (s). Iki kerep banget nalika pendhiri nggunakake nonprofit utamané kanggo strategi pengurangan pajak utawa kanggo sawetara tujuan strategis liyane. Wiwit nirlaba iki nambahake nilai paling ora kanggo masyarakat, iku minangka nomer paling tithik ing tingkatan nirlaba Sistem Peringkat Ambassador Gini.

  • Nonprofits-Tanggung Jawab Perusahaan (Tingkat 3). If over 50% of a nonprofit organization's budget is funded by corporate donors, then you can rationally assume the nonprofit is operating utamane (ora kudu khususe) kanggo ngladeni kepentingan para donor amarga ora ana perusahaan sing nyumbang sacara rasional kanggo organisasi sing ngalang-alangi kapentingane. Amarga perusahaan-perusahaan wis duwe kekuwatan akeh ing sistem ekonomi lan politik ing Bumi saiki, nonprofit sing akeh dipengaruhi dening perusahaan-perusahaan sing nampa titik kurang ing Sistem Ranking Duta Besar Gini tinimbang nonprofit sing dibiayai dening populasi lan kapentingan sing luwih maneka warna.

  • Nonprofits-Funded Funded (Tingkat 2). If over 50% of a nonprofit's budget is funded by a federal, state, or municipal government(s), then you can rationally assume the nonprofit is operating utamane (ora kudu khususe) kanggo ngawula kapentingan para politisi sing ngontrol pamaréntahan kasebut. Awit politisi ing sapérangan pemerintah ing saindenging jagad saiki gumantung marang donor korporat kanggo menang pemilihan pulitik, perusahaan lan politisi nduwèni insentif sing kuat kanggo ngetrapake kapentingan sing paling apik ing masarakat umum. Iki kerep nyebabake kawicaksanan, hukum, lan angger-angger sing ngurmati perusahaan-perusahaan gigantic kanthi ngukur stabilitas lan kelestarian ekosistem sing luwih wiyar. Mangkono, nirlaba sing banget dimangerteni dening pendanaan pemerintah nampa titik kurang ing Sistem Peringkat Duta Besar Gini tinimbang nonprofit sing dibiayai dening populasi sing luwih manéka warna lan kapentingan.

  • Nonprofits-Tanggung Jawab Masyarakat (Tingkat 1). If over 50% of a nonprofit's budget is funded by a large community of individual donors, lan no single donor contributes more than 25% (100% * 50% * 50% = 25%) of the organization's total budget, then that nonprofit generally has enough decision-making independence to act in the best interest of the community it claims to serve. From a societal perspective, this is the most valuable kind of nonprofit organization because it's not dominated by any particular self-serving agenda, which means its incentive structures are more effectively designed to serve the largest number of humans. Thus, nonprofits that are funded utamane (ora kudu khususe) déning populasi manéka warna lan kapentingan nampa nomer paling gedhé ing Sistem Ranking Ambassador Gini.

Kategori Entitas: Sekolah / Universitas / College

Ing teori lan ing umum, sekolah / universitas / kuliah nyumbang luwih akeh kanggo masyarakat tinimbang perusahaan sing paling nganggur, sing dirancang utamane kanggo nyawisake nomer pemegang saham sing relatif cilik. Mulane institusi akademisi nampa titik sing luwih dhuwur ing sistem peringkat Gini.

Akreditasi Sekolah. Mesthine, sawetara sekolah dikelola dening atur-atur lan / utawa ora nduweni pangurus; lan ya, akeh sekolah ngisore sampah beracun ideologis marang murid-murid. Nanging, sing ana panemu sing subyektif sing biasane angel banget kanggo ngitung sacara obyektif; supaya, sistem peringkat Gini otomatis ora bisa dianggep njupuk pendapat sing subyektif kasebut. Kanthi alasan iki, anggere sekolah nduweni akreditasi sah, mula dheweke nduweni status minangka sekolah ing sistem pemeringkatan Gini.

Pitakonan sabanjure yaiku: Apa sekolah nirlaba utawa kanggo profesi? Kita ngerti iki kadhangkala dadi topik kontroversial ing Amerika Serikat (siji-sijine negara ing Bumi sing nduwe nomer akeh sekolah kanggo keuntungan), nanging riset lan akeh data liyane strongly indicate that for-profit schools usually do not produce positive outcomes. In fact, "Hasil sing elek bisa dadi nguntungake banget." The reasons for this are obvious to anybody who has real-world experience teaching in a classroom: Despite the teori performance and cost-efficiency of a profit-driven school, teachers are generally not driven by money; so, the quality of education inside a classroom is rarely impacted by the amount of money they're paid.

Ing utamane Para panuntun dhasar kanggo laba sekolah biasane dadi investor lan pangurus, ora murid. Amarga konflik gaib saka kapentingan ing antarane investor seeking asil maksimal ing investasi lan siswa / wong tuwa sing nggoleki nilai maksimal kanggo dhuwit, sekolah sing nganggo dhuwit kerep nggawe lingkungan adversarial, nul-sum sing nggawe tension lan ngurangi kualitas pengalaman pendidikan kanggo siswa. Iki bisa nyebabake kabeh masalah, kalebu penipuan lan korupsi administratif, tuntutan hukum, masalah psikologis kanggo anak, lan liya-liyane. Kabuktian, masalah kasebut ngrambah maneh bank investasi gigantic mlumpat menyang game.

There's no substantial evidence that for-profit schools produce better outcomes for students ing skala gedhe. Ing kasunyatan, sistem pendidikan K-12 ing AS jumeneng adoh ing sangisore sistem nirlaba, sistem pendidikan negara sing didanai puluhan negara liya. Mesthi wae, ana sing ngecualake kabeh aturan lan kita ngerti ana segelintir sekolah untung sing dikelola dening wong sing luar biasa sing gawe, nanging secara sakabehe, struktur insentif ing sekolah untung ditemtokake banget ngasilake hasil sing optimal ing skala nasional.

Kanggo kabeh alasan, kita pracaya sekolah nirlaba biasane nggawe luwih akeh kanggo masyarakat tinimbang sekolah-sekolah untung, mulane sistem peringkat Gini menehi poin liyane menyang sekolah nirlaba.

Kategori Entitas: Corporation (Kanggo-Profit)

Corporations serve an important purpose in every capitalistic society and all of Gini's team members have worked in many for-profit corporations. So, we have no philosophical objections or emotional feelings about corporations, per se. However, it's clear from the Gini website and the websites we link to that Gini is strongly resistant to cannibals perusahaan gigantic sing rampage tengen Bumi kaya monster sing ora bisa ditemtokaké tanpa wawasan sing penting kanggo ekosistem sosial ekonomi.

Anadene manungsa bisa weruh yen kapitalisme, kaya sing dikonfirmasi ing akèh negara saiki, ora stabil ing pirang-pirang tingkatan. Gini exists to help create a more sustainable economic model for humanity. The Gini model is not intended to exclude the for-profit corporate structure; it's intended to re-balance the wealth and power distribution that is catastrophically metu saka imbangan ing Bumi saiki. Kita ngrampungake iki kanthi ngukur lan nampi nilai kaya kang digawe ing ekosistem Gini adhedhasar sing luwih apik, rasional, nyata, lan economically sustainable definition of "value".

Kanthi atine, Sistem Ranking Duta Besar Gini ngenali lan nampani perusahaan-perusahaan keuntungan kanggo partisipasi minangka Duta Besar, nanging mung dadi perusahaan ora cukup. Kanggo ngoptimalake skor total ing sistem peringkat iki, uga kudu nyumbangake ekosistem kanthi cara sing luwih akeh. Yen perusahaan nyumbang ing kategori faktor peringkat liyane, bisa entuk posisi ing Duta Besar Gini ndhuwur-200 kaya organisasi nonprofit.

Kategori entitas: Stakeholder individu

Kenapa Ambassadors Stakeholder Individu Mung Nampa 25 Poin? In general, the concept of an "ambassador" in any context implies a substantial amount of organizational support behind the ambassador. This is because the process of being an ambassador for any substantial cause, organization, or government requires substantial resources to add enough value to the community it claims to serve to justify the existence of the ambassador. Thus, Gini Ambassadors that have more organizational resources supporting them will add more value to the Gini ecosystem; so, they receive more points in the Gini Ambassador Ranking System.

Struktur Insentif Duta Penting. It's important to create structural incentives within the Gini ecosystem that encourage alliances with strong partners that believe in the Gini values and mission. Any individual or organizational stakeholder that wants to operate a Gini Ambassador node should also have the resources to effectively promote their role as a Gini Ambassador and the values and principles that make Gini important to human civilization. Like with everything else, the Gini Platform is designed to quantify and reward value whenever it is created in the Gini ecosystem. So, in return for the value that Gini Ambassador node operators create for the ecosystem, they automatically receive a portion of the small transaction fees that are charged when transactions are executed on the Gini Platform.

It's Easy to Form a Nonprofit Organization to Get More Points. Any individual stakeholder that wants to obtain the points of a nonprofit organization simply needs to form a verifiable nonprofit organization, which doesn't cost much money in most countries. However, this is only one of the factors that determines a stakeholder's rank in the Gini Ambassador Ranking System. So, try not to get stuck on this one factor. If you are strong in the other ranking factors, it's certainly possible to be in the top-200 Gini Ambassadors without forming an official nonprofit organization, especially in the early days of the Gini Network.

Donor & Pemegang Mata Uang

Donor iku manungsa lan organisasi sing nyumbang menyang Yayasan Gini nirlaba tanpa duwe pangarep-arep apa wae sing bakal dikarepake. Padha nyumbang amarga padha percaya marang nilai lan misi Gini. Bisa uga duwe sawetara cryptocurrency Gini, nanging sumbangan sing kapisah saka investasi / tumbas saka cryptocurrency Gini.

In contrast, currency holders often purchase the currency because they're expecting a return on their investment. Our instinct is to give a higher weighting to donors than to currency holders because donors generally donate for self-less and, in our opinion, nobler reasons. However, we give donors and currency holders equal weighting in this ranking system for the following reasons:

  • Kekirangan saben sistem cryptocurrency bisa gumantung banget marang populasi sing maneka warna holding and using the currency in real-world commerce. Building a cryptocurrency that is viable in real-world commerce is a fundamental principle of Gini's mission. So, stakeholders who own the currency kanggo maksud apa wae sing penting banget kanggo ekosistem sakabèhé.

  • Donor umum nyumbang amarga padha pracaya marang nilai-nilai lan misi organisasi kasebut and they're not very concerned about getting nilai for donating. That doesn't mean we should not give them any points at all, but when balancing the relative value of donors vs. currency holders, this is such a subjective question that it's reasonable and practical to simply give them equal points based on the USD value of their respective contributions. Life's too short to waste precious time on relatively insignificant debates; so, we hope the community can respect our approach here.

Entity Category: "Eligible to be a Guardian Node?"

Guardian node sing penting banget kanggo ekosistem Gini; Dadi, secara alami, sapa wae sing melu minangka Guardian kudu diganjar kanthi cara akeh. Ing konteks iki, wong-wong sing ngupayakake syarat nandhang Guardian kanthi otomatis nampa 100 poin marang total total Duta Ambassador.

Guardian Nodes vs. Ambassador Nodes. Elingi yen Guardian node jenis kaya non-manungsa Penambang Bitcoin (nanging luwih ramah lingkungan!) Lan ana kanggo mbantu kanthi otomatis verifikasi integritas transaksi ing jaringan. Ing kontras, Gini duta gedhe minangka mekanisme pamrentah otomatis kanggo nglumpukake kekuwatan voting manungsa stakeholders who don't have the time or desire to learn about all the technical details that are necessary to make informed voting decisions whenever there is a Gini community vote on important topics. So, the same node can serve both roles (Guardian and Ambassador), but they are two very different functions in the Gini ecosystem.

Saka perspektif fungsional, sawijining pemangku kepentingan sing wis nglakoni simpul Guardian sing kepengin node sing uga bisa didaftar ing top-200 Gini Ambassador node kanthi 100 poin mung kanggo dadi Guardian. Ing dina-dina awal Jaringan Gini, sing cukup kanggo lolos minangka Duta ndhuwur-200, nanging ing wayah wektune, mung dadi Guardian ora bakal cukup amarga para pemangku kepentingan liyane bakal entuk poin saka macem-macem kategori ing Ambassador Ranking System.

Kategori Voting Komunitas

Nalika Sistem Pamaréntahan Komunitas dadi urip, para pemangku kepentingan Gini bakal bisa ndeleng daftar Duta Besar lan utusan daya pilihan kanggo Duta pilihan saka ing GUI piranti lunak Gini. Individu tansah milih miturut kapribadenane dhewe, nanging kanthi bebarengan, kabeh suara kasebut nggambarake kawicaksanan wong akeh. (Ya, karya kawicaksanan akeh when it's properly understood and nurtured.) Thus, the highest quality Ambassadors will tend to get the most votes and the Ambassadors that are in the top-x tier ing kategori Voting Urutan Komunitas nampa poin sing cocog menyang pangkat total.

Carane Para Pemangku Kepengertenan Apa Duta Besar Pilih? Tuduhake operator node Dini Ambassador kaya para duta ing dunya fisik. Padha ningkatake prinsip-prinsipe lan nyatakake tujuane ing situs web lan jejaring sosial. Padha nglampahi wektu lan sumber daya sing nyoba narik manungsa menyang acara kasebut supaya bisa ngomong babagan misi. Wong duwe entuk manfaat finansial lan ego pribadi kanggo nggawé basis dhasar sing paling gedhé. Lan iki ora eksklusif kanggo duta; iki kabeh aspek alam, rasional eksistensi manungsa.

Pentingnya Duta Besar Gini Bakal Tuwuh Sesaat. Over time you will get to know Gini Ambassadors based on how they present themselves to the world online and in physical meet-up groups. That will give you opportunities to evaluate their character, authenticity and values to confirm that their values are aligned with your own. This may seem strange now, but over time Gini Ambassadors will serve an increasingly significant role in the Gini ecosystem, which means you will have an increasingly stronger impulse to make sure you select the Ambassador that's right for you; and this is the fundamental basis of the "Community Vote Rank" mechanism.

Stakeholder milih minangka Duta Besar dening Delegating Power Voting. As you study and engage the available Gini Ambassadors at any point in time, you will naturally rank them in your mind according to your own values and goals. Once you've decided on which Ambassador is worthy of voting on your behalf, you will milih wong-wong mau by clicking the "Delegate My Voting Power!" button on that Ambassador's profile in the Gini software GUI. Then, that Ambassador will be empowered to vote on your behalf regarding important community issues that can have a significant impact on the ecosystem; so, delegate carefully!

As more stakeholders delegate their voting power to that same Ambassador, that Ambassador's rank increases within the "Community Vote Rank" category. If they rise to the top-200 Ambassadors, that's when they start receiving points from that category, which will increase or decrease as they are more or less appreciated by the Gini Community.

Komunitas iku Mesin Peradaban Manungsa. Ana bukti akeh sing kawicaksanan wong akeh luwih becik tinimbang tyranny politikus lan kannibalan perusahaan. Iki sebabe Gini dirancang ing akeh tingkat kanggo ngitung, nurture lan ganjaran macem-macem nilai lepen that flow throughout the Gini ecosystem. For all these reasons, the "Community Vote Rank" category offers the largest number of points in the Gini Ambassador Ranking System.

Kabeh Komunitas Mulai Cilik. Wiwitane, mesthine mung ana sawetara duta besar ing sistem kasebut, nanging kabeh komunitas diwiwiti kanthi jiwa tunggal lan tuwuh saka ing kono. Dadi, kudu sabar lan elinga yen Gini wis fokus ing jangka panjang, ora kaya perusahaan korporat sing kepengin banget duwe keuntungan lan politisi sing nduwe pandangan cendhak sing nyopir planet kita dadi obyik saiki.


Apa Sampeyan seneng Artikel iki?


Gini lagi nindakake pakaryan sing penting banget manawa ora ana organisasi liyane sing gelem utawa bisa. Mangga ndhukung kita kanthi gabung karo Newsletter Gini ing ngisor iki supaya bisa diwenehi tandha babagan warta lan acara Gini sing penting lan tindakake Gini ing Twitter.