Artikel Bank

Sampeyan kene:
<Balik

Artikel ing Bank iki ditulis dening staf, ekonom, profesor, lan ilmuwan non partisipan sing ngerti lan ngapresiasi prinsip ekonomi lan filosofi Yayasan Gini. Paling apik artikel iki bakal digabung menyang Sekolah Ekonomi Gini kurikulum.

More Proof: Federal Reserve Lying About Economy

“Perception is reality” is a polite way of saying the human mind is rarely connected to objective truth. More frequently, perception is unreality when humans get their information from so-called trusted …

More Proof: Federal Reserve Lying About Economy Read More »

Napa Gini Beda?

The Gini whitepaper summarizes many reasons why Gini is different from other cryptocurrencies/blockchains, but some people may not have time to read the whitepaper and all the other articles in the Gini Knowledge Base. So, here we …

Napa Gini Beda? Read More »

Scam Produktivitas

Konsep produktivitas bisa uga dadi prinsip sing paling disenengi ing ekonomi buku teks. Gampang kanthi gampang nuntut prinsip umum yen produktivitas nasional apik, dadi sebabe para politisi lan perusahaan fokus warga ing GDP minangka utami…

Scam Produktivitas Read More »

Pati saka Ekonomi

Bidang ekonomi saya mati amarga "ekonomi" kaya sing dingerteni saka sekolah lan media finansial aliran utama kanthi cepet bubar. Bidang ekonomi saiki minangka kapsul-kapsul wektu sing kapenuhan denah-tur-carta, fungsi sarana,…

Pati saka Ekonomi Read More »

Konsentrasi Kekayaan sing Seneng Kanggo ngrusak Ekonomi

Saliyane faktor ekonomi teknis sing dibahas ing Apa sing nyebabake Depresi Gedhe, ing taun 1929 sadurunge nabrak pasar saham gedhe banget, 33% saka pendapatan nasional AS mlebu ndhuwur 5% saka penghasilan penghasilan ...

Konsentrasi Kekayaan sing Seneng Kanggo ngrusak Ekonomi Read More »

Warlord Perdagangan

Tulisan kasebut minangka tulisan sing luwih rinci bakal ditemokake. Apa Sampeyan seneng Artikel iki? Gini lagi nindakake pakaryan sing penting banget manawa ora ana organisasi liyane sing gelem utawa bisa. Mangga ndhukung kita kanthi gabung karo Newsletter Gini ...

Warlord Perdagangan Read More »

Apa Bank Umum Ngapikake Uang Kuwajiban?

Akeh ekonom pracaya bilih bank sentral (lan politisi partisan sing ngontrol) kudu nduweni daya kanggo ngolah barang dhuwit. Argumentasi utamane yaiku: Nalika deflationary cyclical utawa ...

Apa Bank Umum Ngapikake Uang Kuwajiban? Read More »

Tingkat Tingkat Stabilitas

Ing salah sawijining buku sadurunge (Broken Capitalism: This How How Fix It), aku nulis kutipan ing ngisor iki kanggo mbahas sawetara mitos sing ngrusak sing njaluk daya tuku kanggo meh kabeh manungsa ing negara-negara Kulon saiki. Iki ...

Tingkat Tingkat Stabilitas Read More »

Apa Donya Need Triliunan Unit Mata?

Struktur ekonomi global saiki wis lara, kaya pasien kanker sing mlebu nalar. Bisa angel kanggo sawetara wong ngerti apa iki ...

Apa Donya Need Triliunan Unit Mata? Read More »

Apa Kita Sial Kang Wong Kaya?

Sawise kita nerbitake buku Broken Kapitalisme sing ana wong takon, "Apa sampeyan nyalahake wong sugih?" Yen ana wong sing takon pitakon kasebut, kita langsung ngerti yen dheweke durung nate maca buku utawa artikel rinci babagan kita ...

Apa Kita Sial Kang Wong Kaya? Read More »

Apa Tujuan Pasar Gratis kanggo Ngancurake Proyek?

Pitakonan iki diilhami dening salah sawijine perdebatan sing aku karo sawetara anggota tim cryptocurrency lan komunitas liyane. Regarding the ...

Apa Tujuan Pasar Gratis kanggo Ngancurake Proyek? Read More »

Apa Law of the Jungle Work in Economics?

Kanggo mangerteni carane lan ngapa Gini Sistem Komunitas Governance bisa dianggo, apa Platform Gini didhasarake marang prinsip egalitarian, lan ngapa kabudayan lan distribusi kabudayan dhasar sing wigati ...

Apa Law of the Jungle Work in Economics? Read More »

Volume Pasar Robot Ora Pasar Likuiditas

Apa sing "pasar"? Apa persis apa tujuane kanggo tuku lan nyedhiyakake kontrak abstrak ing pasar sing disebut? Alesan panyengkuyung dagang algoritma, lan perdagangan frekuensi dhuwur ...

Volume Pasar Robot Ora Pasar Likuiditas Read More »

Apa Banget Salah karo Sistem Perbankan?

Akeh wong duwe rasa ora jelas yen sistem keuangan wis rusak lan rusak, nanging dheweke kerep ora ngerti carane nerangake apa sing salah. Iki dingerteni amarga ana ...

Apa Banget Salah karo Sistem Perbankan? Read More »

Ketemu Real Adam Smith

Akeh wong sing durung tau maca buku Adam Smith, The Wealth of Nations; lan adoh luwih sithik sing maca versi lengkap lan ora ana, sing ngluwihi 1,100 kaca. Iki dingerteni ngelingi 100 kaca sing dikhususake kanggo Smith…

Ketemu Real Adam Smith Read More »

Liberalisme Ekonomi vs. Liberalisme Politik

Kanggo nyegah kebingungan politik lan ideologi lan kanggo njamin yen analisis kita tetep minangka netral tumrap tujuan lan netral ing sajroning artikel lan buku sing ditulis, penting kanggo mangerteni yen tembung "neoliberal" ...

Liberalisme Ekonomi vs. Liberalisme Politik Read More »

Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 3)

Amerika Dituduhi Penjara Pembanggalan Generasi. Minangka kita sinau ing Part 1 lan Part 2 saka seri "Apa Nimbulaké Depresi Besar?", Manungsa tartamtu ing Kongres AS, Gedung Putih, lan Federal Reserve nggawe pilihan sadar kanggo ukara ...

Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 3) Read More »

Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 2)

Terlalu gedhe utang. Rasio utang-ke-PDB swasta ing Amerika Serikat saklawasé 300% ing wektu Depresi Besar diwiwiti ing taun 1929. Malah, "ora tau ana ing negara iki kaya ...

Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 2) Read More »

Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 1)

Diagnosa ora nyebabake solusi apik. Iki minangka pitakonan sing paling penting sing saben wong bisa takon yen pengin ngerti carane ekonomi lan apa salah karo ...

Apa Nimbulaké Depresi Gedhe? (Part 1) Read More »

Awan Beracun Politik & Ekonomi

Amerika Digelar ing Arah Wrangle. Saben jajak pendapat umum umum sing dianakake sajrone sasi taun kepungkur nuduhake mayoritas pinunjul saka Amerika sing percaya Amerika Serikat kanthi arah sing salah ...

Awan Beracun Politik & Ekonomi Read More »

Carane Federal cadangan tenan bisa?

PURWAKA. Kanggo ngindhari sembarang kebingungan, Aku pengin nandheske ing ngarep sing kabeh fungsi Federal Reserve (lan bank pusat) sing ora kabeh perlu ing ekonomi adhedhasar ...

Carane Federal cadangan tenan bisa? Read More »

Warning: Resiko Kematian kanggo Ekonomi Sampeyan

(Wigati: Artikel iki asale diterbitake ing 30 Oktober 2016 ing Eanfar.org. Pentinge iki bakal katon nalika sampeyan wis maca maca.) Produk Mbebayani Nduweni Warning ...

Warning: Resiko Kematian kanggo Ekonomi Sampeyan Read More »

The Mechanics of Global Wealth Transfer

Model Ekonomi Rusak Sejatine. Liberalisme ekonomi minangka kerangka ekonomi teoretis sing akeh akademisi lan pamimpin politik lan bisnis kaya kanggo ningkatake amarga nindakake uga ing laboratorium kamar sing resik ...

The Mechanics of Global Wealth Transfer Read More »

Studi Kasus Neoliberal: Indonesia

Apa kabijakan perdagangan bebas neoliberal Indonesia saiki entuk kamakmuran bebarengan? Yen ana, kita kudu nyinaoni kasehatan kesehatan ekonomi lan manungsa sing nyebabake nyebarake lan distribusi kasugihan lan kesehatan sing ...

Studi Kasus Neoliberal: Indonesia Read More »

Studi Kasus Neoliberal: Amerika Serikat

Artikel iki asliné ing buku Gini. Nanging, sawetara wong nyatakake banget data kanggo para penonton umum buku. Dadi, artikel saiki urip ing kene. Kanggo miwiti studi kasus iki, ayo ...

Studi Kasus Neoliberal: Amerika Serikat Read More »

Studi Kasus Neoliberal: Chile

Artikel iki asliné ing buku Gini. Nanging, sawetara wong nyatakake banget data kanggo para penonton umum buku. Dadi, artikel saiki urip ing kene. (Wigati: "Neoliberalisme" yaiku filsafat ekonomi sing ora ana gegayutan karo Liberalisme politik ...

Studi Kasus Neoliberal: Chile Read More »

Penciptaan Euro & Peranan USD

Presentasi iki digawe kanggo kuliah universitas sing diwenehi Ferris. Iku kalebu mekanika dasar sistem kurs mata uang global. ...

Penciptaan Euro & Peranan USD Read More »

Liberalisme Klasik vs. Neoliberalisme

Bentenane "Liberalisme Klasik" lan "Neoliberalisme" mbingungake akeh wong; Dadi, ayo ngringkes istilah kasebut lan sawetara wong lan gagasan sing ana gegayutane. Liberalisme Klasik Was Rooted in Humanism. Ing lapangan ...

Liberalisme Klasik vs. Neoliberalisme Read More »

Ekonomi, Kriptografi, & Politik

Wit Kuno. Bidhang ekonomi lan Ekonomi Politik sing saiki gumantung saiki minangka akibat saka gagasan ekonomi lan pitakon filosofis ing pirang-pirang taun, koyok bali menyang Yunani kuna nalika Hesiod nulis babagan ...

Ekonomi, Kriptografi, & Politik Read More »

Apa Kapitalisme Undemocratic?

Kaya kabeh aspek urip, sifat kapitalisme sing sejati lan pangaruh marang manungsa bisa dingerteni minangka terus-terusan ngowahi warna realita. Karl Marx kondhang nyatakake yen demokrasi ora demokratis lan dheweke ngembangake kerangka filosofis ...

Apa Kapitalisme Undemocratic? Read More »

Treaty Versailles lan Penolakan

Perdebatan antarane Jerman lan Pasukan Sekutu nalika Perang Donya I resmi rampung kanthi tandha gencatan senjata ing tanggal 18 November 1918. Sakwise kuwi, Treaty of Versailles, kaleksanan tanggal 28 Juni ...

Treaty Versailles lan Penolakan Read More »

Carane Apa Hitler Naik Daya Kanggo Cepet?

Aku wis weruh akeh wong sing takon kaya, "kepriye bisa Hitler supaya bisa ngedegake kekuwatan supaya cepet tanpa perlawanan saka negara-negara Eropa liyane?" Iki ...

Carane Apa Hitler Naik Daya Kanggo Cepet? Read More »

Duality Capital-Labour

Kapitalisme Sejati vs. Corporatocracy Sociopathic. Ing masyarakat kapitalistik, ora ana sing bisa tahan yen masyarakat ora bisa nglestari pilar paling penting saka proses nggawe nilai: dualitas antarane ibukota lan tenaga kerja. Iki ora babagan pertempuran ...

Duality Capital-Labour Read More »

Apa Kapitalisme Lestari?

(Artikel iki asale diterbitake ing Eanfar.org.) Manungsa Marah. Aku kerep ndeleng wong sing duka banget, ngomong babagan masalah ing jagad iki. Akeh wong nyalahke Kapitalisme. Sawetara wong ngupaya révolusi ing sembarang biaya. Aku ngerti nesu, ...

Apa Kapitalisme Lestari? Read More »

Sapa Nduwe Galungan Cryptocurrency Tengen?

Peradaban manungsa didorong dening insentif; lan kabeh ekosistem manungsa disebabake dening struktur insentif, yaiku kombinasi saka insentif silih gumantung ing saben lingkungan manungsa. Iki bener ing sistem sosial ekonomi kaya ...

Sapa Nduwe Galungan Cryptocurrency Tengen? Read More »

Gini Stakeholder Distributions

Grafik pie ngisor iki nggambarake distribusi sumber dhuwit umum sing digunakake dening akeh cryptocurrencies liyane saiki dibandhingake dhuwit dhuwit Gini. Cryptocurrencies sing ana ora ngasilake distribusi kasugihan sing padha. Ing sisih kiwa pie grafik ndhuwur, sok dong mirsani "Remaining for ...

Gini Stakeholder Distributions Read More »

Carane Apa Uang Alur Melu Ekonomi?

Iki minangka pitakonan penting sing kudu dilakoni saben kebijakan moneter. Yen kebijakan moneter dipandu mung dening fantasi murni pasar gratis, nilai bakal pesti fokus ing ...

Carane Apa Uang Alur Melu Ekonomi? Read More »

Artikel Bank

Artikel ing Bank Artikel iki ditulis dening staf Gini nonpartisan, ahli ekonomi, profesor, lan ilmuwan politik sing ngerti lan ngapresi prinsip ekonomi lan filsafat saka Yayasan Gini. Artikel sing paling apik bakal digabung menyang Gini ...

Artikel Bank Read More »

Gini Cryptocurrency Supply

Saben dhuwit dhuwit ékonomi kudu diwiwiti kanthi jumlah sing akèh lan ningkataké jumlah sing luwih dhuwur ing wektu kanggo nampung pertumbuhan ekonomi sing nyata, nanging jumlah dhuwit sing bener? Jawaban kanggo pitakonan sing gumantung akeh faktor lan ...

Gini Cryptocurrency Supply Read More »

Kebijakan Moneter Langsung-Didorong

Kanggo ngetrapake kabeh sing dijlèntrèhaké ing buku Gini lan situs web iki dadi perspektif, ing ngisor iki minangka ringkesan saka debat sasi suwene epik sing aku karo sawetara anggota komunitas proyek blockchain utama liyane. Saperangan kolega lan aku ...

Kebijakan Moneter Langsung-Didorong Read More »

Apa Ana Bentenane Antarane Kebebasan Bisnis & Kebebasan Ekonomi?

Kemerdekaan Ekonomi Ora Sama Dengan Kebebasan Bisnis. Kebebasan bisnis sing nyinggung karo kamardikan ekonomi kanthi pasti bakal ngrusak kabebasan ekonomi lan politik populasi umum nalika mbela bisnis ...

Apa Ana Bentenane Antarane Kebebasan Bisnis & Kebebasan Ekonomi? Read More »

Carane Apa Nilai Ekonomi Bakal Nyebarake?

Nalika saben masyarakat njaluk pitakon babagan apa sing kudu, pitakonan kasebut kanthi jelas ngakibatake tartamtu perdagangan-offs lan pengadilan nilai. Secara logis, pengadilan kasebut kudu adhedhasar prioritas lan tujuan sing paling dhuwur ing masyarakat. Nalika ...

Carane Apa Nilai Ekonomi Bakal Nyebarake? Read More »

Apa Tegese "Sarekat"?

Senadyan tembung iki asring digunakake diganti lan bingung karo siji liyane, konsep "kesetaraan" beda banget karo konsep "ekuitas." Definisi kamus "kesetaraan" nyakup konsep kaya "kuantitas" lan "keseragaman" ...

Apa Tegese "Sarekat"? Read More »

Apa Tegese "Equity"?

Benten kaliyan konsep "kesetaraan," konsep "ekuitas" minangka fitur integral saking sistem hukum AS saking pendhudhukipun. American court of equity didhasari Pengadilan Inggris Chancery ...

Apa Tegese "Equity"? Read More »

Fiat Currency Graveyard: A History of Monetary Folly

Tinggal ing Denial Babagan Ekonomi. Aku isih ndeleng akeh wong Amerika sing ora setuju karo nasib saka USD. Malah nalika dheweke ngerti kinerja sing kepungkur iku ora ...

Fiat Currency Graveyard: A History of Monetary Folly Read More »

Apa Gini minangka Currency Deflationary?

Sawetara wong sing ngakoni yen fitur Stake Stream ing Sistem Panjeja Nilai Gini nggawe insentif struktural kanggo para pihak kanggo nylametake Gini, nanging padha ngira yen bisa menehi konsekuensi deflasi jangka panjang. Ayo nglampahi sawetara ...

Apa Gini minangka Currency Deflationary? Read More »

Gini Bisa Ndandani Volatility Cryptocurrency & Market Cap Kebingungan

Yen sampeyan njupuk wektu kanggo maca artikel iki, sampeyan bakal nemokake telung perkara penting: (1) Apa cryptocurrency "Market Cap" rusak; (2) Carane ndandani "Pasar ...

Gini Bisa Ndandani Volatility Cryptocurrency & Market Cap Kebingungan Read More »

Bisa Gini Reach $ 10,000 Kaya Bitcoin?

Sapa sing mentas takon kula: "Apa liyane cryptocurrencies tekan $ 10,000 titik kaya Bitcoin?" Ngisor iki ringkesan saka respon sandi. Ya, Price of Any Cryptocurrency Well-Directed Can Reach $ 10,000 lan Luwih Luwih. Gawe ngerti …

Bisa Gini Reach $ 10,000 Kaya Bitcoin? Read More »

Apa Cryptocurrencies sing Scam?

Kanggo kira-kira 99.5% saka kabeh cryptocurrency lan crypto-token, ora ana kabeneran nyoto sing bisa digawe kanggo defend valuations sing. (Ora kalebu lingkungan mata uang hyper-inflationary fiat.) Nyatane, mayoritas cryptocurrencies mung rencana ponzi sing ageng. Dadi, ...

Apa Cryptocurrencies sing Scam? Read More »

Eanfar's Law of Money-Value Creation

Kabeh Komunitas Manungsa Kudu Nglebokake Money menyang Ekonomi. Ing donya fiat, bank-bank pusat nggawe dhuwit metu saka udara sing tipis, banjur nyuntikake dhuwit kasebut dadi bank-bank komersil sing akeh banget, banjur disebarake ...

Eanfar's Law of Money-Value Creation Read More »


Apa Sampeyan seneng Artikel iki?


Gini lagi nindakake pakaryan sing penting banget manawa ora ana organisasi liyane sing gelem utawa bisa. Mangga ndhukung kita kanthi gabung karo Newsletter Gini ing ngisor iki supaya bisa diwenehi tandha babagan warta lan acara Gini sing penting lan tindakake Gini ing Twitter.